Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Einstein'ın ırkçılık teorisi

Einstein'ın ırkçılık teorisi

YAŞAM Haberleri

Dünyanın en ünlü bilim insanı Yahudi asıllı Avusturyalı fizikçi Albert Einstein, Almanya'da yükselen Nazizim sebebiyle 1933'de Amerika'ya iltica etmişti.

Ancak yıllar sonra Einstein'ın da ırkçı olduğu ortaya çıktı. Amerikan The Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, ekim 1922 - mart 1923 arasında eşi Elsa ile birlikte Uzak Doğu ve Akdeniz seyahati yapan ünlü fizikçi, tuttuğu günlüklerde Asya halkları hakkında ırkçı, cinsiyetçi ve yabancı düşmanı söylemler kaleme aldı. Einstein, notlarında Japon erkeklerini "Gayrişahsi", kadınlarını ise "Şaşkaloz, kara kaşlı, koca kafalı" olarak nitelendiriyor. Çinliler için ise "Tuhaf, sürü gibi millet. İnsandan çok otomata benziyor" diye yorumluyor. Einstein, Doğu Akdenizlileri "Bağıran çağıran, abartılı el kol hareketleri yapan", Hintler ve Sri Lankalıları "Pislik ve kötü kokan", Orta Doğuluları da "İğrenç, haydut" olarak tanımlıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...