Yavru köpeğin ölümüne neden olan kişi tutuklandı

Düzenleyen:
Yavru köpeğin ölümüne neden olan kişi tutuklandı

YAŞAM Haberleri

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpekle ilgili gözaltına alınan kepçe operatörü İ.M. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının talimat  doğrultusunda Sapanca Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında  gözaltına alınan, olayın meydana geldiği yerde çalışma yürüten kepçe operatörü  İ.M'nin, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri tamamlandı.

Sapanca Adliyesi'ne sevk edilen İ.M, savcılık sorgusunun ardından  çıkarıldığı Sapanca Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince, "sahipli hayvanın öldürülmesi  ve işe yarayamayacak hale getirilmesi" suçlamasıyla TCK'nın 151. maddesi kapsamında tutuklandı.

 TCK 151. MADDE ŞÖYLE:

Madde 151- (1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

(2) Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi hakkında yukarıdaki fıkra hükmü uygulanır.

OLAY

 Sapanca Hacımercan Mahallesi'nde 13 Haziran Çarşamba günü ormanlık  alandaki köpekleri beslemeye giden hayvanseverler, patileri ve kuyruğu kesilmiş  yavru köpeğin yerde kıvrandığını görmüş, veterinere götürülen ağır yaralı köpek  daha sonra tedavisi için İstanbul'da bulunan bir veteriner kliniğine  gönderilmişti. İstanbul'da ameliyat edilen yavru köpek kurtarılamamıştı. Olayın  ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Sapanca Savcılığı tarafından  başlatılan soruşturma kapsamında kepçe operatörü İ.M. gözaltına alınmıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...