HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Karaman'da yolcu otobüsü devrildi! Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: /
Karaman'da yolcu otobüsü devrildi! Ölü ve yaralılar var
Karaman, Yolcu Otobüsü, Trafik Kazası, Haber

YAŞAM Haberleri

Karaman'da, yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 39 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Özkaymak firmasına ait 42 ER 169 plakalı yolcu  otobüsü, Mersin'in Mut ilçesi ile Karaman'ı birbirine bağlayan Sertavul  Geçidi'nde, sağanak nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini  kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak devrildi.

Kazada, 3 kişi yaşamını yitirdi, 39 kişi yaralandı.
 
Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edilirken,  yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.
 
Olay yerine gelen Karaman Valisi Fahri Meral, gazetecilere yaptığı  açıklamada, otobüsün Gaziantep'ten İzmir'e gittiğini söyledi.
 
Otobüste, 2'si şoför, 1'i muavin olmak üzere toplam 46 kişinin  bulunduğunu ifade eden Meral, "Kazada 3 kişi yaşamını yitirdi, 39 vatandaşımız  yaralandı. Yaralıların 36'sı Karaman Devlet Hastanesine, 3'ü Mut Devlet  Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan 4'ünün durumu ağır. Kazanın yolun sağanak  nedeniyle kayganlaşması nedeniyle yaşandığı gözüküyor." diye konuştu.
 
 Meral, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Milletvekili Şeker, hastanede yaralıları ziyaret etti

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, otobüs kazasında yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret ederek son durumları hakkında bilgi aldı. 

 

Karaman Devlet Hastanesi çıkışında gazetecilere açıklama yapan Şeker, "Gaziantep’ten İzmir’e gitmekte olan yolcu otobüsü, Karaman’a 26 kilometre kala Sertavul geçidinde kaza yaptı. Bu kazada 3 vatandaşımız vefa at etti. Şuanda durumu ağır olan 3 kişi ise ameliyatta. 17 vatandaşımızın durumları bira riskli, ama genel olarak durumları iyi görünüyor. Diğer kardeşlerimiz de bir sıkıntı yok. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Ölü sayısının artmamasını temenni ediyorum. Şu anda Karaman Devlet Hastanesi’nde 39 yaralı var. Diğer yaralılardan 4’ü buradaki özel hastanelerde, diğer 3 yaralıda Mersin’in Mut İlçe Devlet Hastanesindedir. Tüm yaralıların tedavileri devam etmektedir. Tekrar kazada ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...