Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Belediye ekipleri yol çalışması yapıyordu, gördüklerine inanamadılar!

Düzenleyen:
Belediye ekipleri yol çalışması yapıyordu, gördüklerine inanamadılar!

YAŞAM Haberleri

Karabük'ün Yenice ilçesinde belediye ekiplerinin yol çalışması esnasında Roma dönemine ait yaklaşık bin 800 yıllık taş sandık mezar bulundu.

Yenice Belediyesi ekipleri, Yirmibeşler Mahallesi'nde yol çalışması  yaptığı sırada tarihi bir mezara rastladı. Olay yerine çağrılan polis ve jandarma  ekipleri, geniş güvenlik önlemi aldı.

Emniyet güçleri, kazı sırasında tahrip olan mezardan çıkan tarihi  eserlere ise el koydu. Roma döneminde ait olduğu değerlendirilen taş sandık  mezarın, yaklaşık bin 800 yıllık olduğu tahmin ediliyor.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, gazetecilere yaptığı açıklamada,  ilçenin tarihinin çok eski olduğunu, Cenevizlilerin bir dönem burada hüküm  sürdüğünü söyledi.

Belediye ekiplerinin yol kazısı yaptığı esnada tarihi bir mezarın  ortaya çıktığı ve durumu hemen yetkililere bildirdiklerini, yarın yetkili  kişilerin gelerek alanda inceme yapacaklarını dile getiren Çaylı, doğasıyla  tanınmış ilçenin bundan sonra tarihi eserleriyle de gündeme gelebileceğini  aktardı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...