Ev satın alırken iyi kontrol şart

Ev satın  alırken iyi kontrol şart

YAŞAM Haberleri

Bir aile ev satın alıyorsa, karar çoğunlukla kadınlar tarafından verilir.

Kadınlar da daha çok “Evin mutfağı şık mı, banyonun renkleri nasıl, hangi odayı ne için kullanmak gerek” ve benzeri konularla ilgilenir. İlk satın alınan evlerde büyük oranda komple garanti alınmalı ama ikinci el satın almalarda kadın ve erkeğin bakması gereken çok önemli noktalar var. Hem rahatınız, hem ilave masraf çıkmaması için... Öncelikle duvarlar iyice incelenmeli. Ülkemiz deprem ülkesi. Daha önce hasar almış bir bina, ustalıkla sıvanmış olabilir. Boyanın dalga ve pürüzleri bile bu konuda fikir verebilir. Eski evlerde pencere ve pervaz aralarındaki birleşimlerde açıklık mümkün. İyice kontrol edilmeli. Zeminde parkelere de iyi bakılmalı. Rutubetli alanlar var mı, kabarma yapmış mı? Seramiklerde kırık bölümler yapıştırılmış da olabilir. Seramiğin kırılma sebebi çok önemli. Kapı ve dolap arkaları da bina defolarının saklandığı yerler olabilir.

TESİSATA İYİ BAKIN
Aldığınız evin tesisatı çok eskiyle patlayarak evi ve sizi perişan edebilir. Öncelikle tesisatı kontrol ettirin. Mutfak dolaplarının hangi ağaçtan yapıldığı, montajının iyi olup olmadığı bir marangoz tarafından kontrol edilmeli. Aksi hâlde ağır yükle yerle bir olabilir. Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş ayrıca elektrik tesisatını da dikkatle kontrol etmemizi öneriyor. Tabii varsa ankastre ürünlerin çalışıp çalışmadığı da.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...