HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İzmir'de zehirlenen işçi sayısı 700'e yükseldi

Düzenleyen: /
İzmir'de zehirlenen işçi sayısı 700'e yükseldi
Gıda Zehirlenmesi, İzmir, , Haber

YAŞAM Haberleri

Aliağa ilçesindeki bir sanayi tesisinde çalışan 700'den fazla işçi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı - İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur: "Hala şikayeti olan hastalarımızın hastanelere başvurduğunu görüyoruz. Son sayımız 739'larda. 42 hasta Çiğli'de, 6 hasta da Menemen'de olmak üzere 48 hasta hastanede yatıyor. Onların da en geç yarın akşama doğru çıkacaklarını tahmin ediyoruz. Hastalarla ilgili bir sıkıntımız yok" dedi.

 İzmir'in Aliağa ilçesindeki bir sanayi tesisinde çalışan 700'den fazla işçi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçedeki bir sanayi tesisinde dün akşam yemek yedikten sonra bazı işçiler karın ağrısı, baş dönmesi ve ateş şikayetiyle doktora başvurdu.

İşçilere ilk müdahaleleri fabrikadaki doktor tarafından yapıldı.

Aynı şikayetlerle başvuran işçi sayısının artması üzerine durum 112 Acil Servis ekiplerine bildirildi.

700'den fazla işçi gıda zehirlenmesi şüphesiyle Aliağa, Menemen devlet hastaneleri ile Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne başvurdu.

- İl Sağlık Müdürünün açıklaması

İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde tedavileri süren işçileri ziyaret etti.

Burada AA muhabirine açıklama yapan Salnur, ilk belirlemelere göre sanayi tesisi çalışanlarının akşam saatlerinde düğün çorbası, sulu köfte, pilav ve profiterol yedikten sonra rahatsızlanmaya başladıklarını söyledi.

Yetkililerin kendilerine haber vermeleri üzerine sağlık ekipleri ve hastanelerin alarma geçtiğini belirten Salnur, şunları kaydetti:

" Hala şikayeti olan hastalarımızın hastanelere başvurduğunu görüyoruz. Son sayımız 739'larda. 42 hasta Çiğli'de, 6 hasta da Menemen'de olmak üzere 48 hasta hastanede yatıyor. Onların da en geç yarın akşama doğru çıkacaklarını tahmin ediyoruz. Hastalarla ilgili bir sıkıntımız yok. Genel durumu sıkıntılı gördüğümüz tansiyonu düşük hastalarda iyileşme olduğunu görüyoruz. Hastalar yakın takibimizde. Hem gıda hem su numuneleri sağlık ve tarım müdürlüğü ekiplerince alındı. Onların neticeleri de birkaç güne çıkacak."

Hastanede tedavi gören işçilerden Ahmet Sever Yılmaz, son 5-6 ayda 4-5 kez gıda zehirlenmesi yaşandığını öne sürdü.

Harun Kıraç ise kendisini bu sabah kötü hissetmesi üzerine hastaneye başvurduğunu, tedavi altına alındığını kaydetti.

- Geniş çaplı soruşturma başlatıldı

İşçilerin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılması sonrası Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı da geniş çaplı soruşturma başlattı.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir'in koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında yemeklerden numuneler alındı.

Yaklaşık 5 bin işçinin yemek yediği iş yerine yemeklerin birkaç farklı firmadan geldiği, zehirlenmenin hangi firmanın menüsünden kaynaklandığının tespitine yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Olayın "sabotaj mı, ihmal mi, yoksa farklı bir sebepten mi" kaynaklandığının belirlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğü, bu anlamda savcılığa çağrılan 100 kişinin ifade alma işlemlerinin başladığı belirtildi.

Aynı yerde daha önce de gıda zehirlenmesinin yaşanmış olmasını da dikkate alan Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, toplanan deliller ve alınan ifadeler ışığında olayı çok yönlü olarak soruşturuyor.

’HEPİMİZ ÖLECEĞİZ’
 
İşçilerden Ömer Kaplan, iki ay önce yemekler kötü olduğu gerekçesiyle eylem yaptıklarını hatırlatarak, "Bu kaçıncı zehirlenme, bıktık artık. İki ay önce eylem yaptık yine değişen bir şey yok. Ya bu yemek şirketi değişecek ya da hepimiz öleceğiz. İnsan hakları diye bir şey yok. Akşam yemeği yedikten sonra çok yorgun olduğumuz için eve gidip doğrudan uyuyoruz. Sabah kalkıp işe geldiğimizde herkes bir yerde yatıyor, tuvaletlerde kusuyordu. İş yeri hekimliğinde yer kalmamıştı. Aliağa Devlet Hastanesi’ne gittik, orası da tıklım tıklım doluydu" dedi. Bir diğer işçi Hasan Sapa ise daha önce de tavuk dönerden zehirlendiklerini belirterek, "Ölmemiz mi bekleniyor? Artık sesimizi birileri duysun" diyerek tepki gösterdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...