HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

4 kilosu 360 bin liraya satıldı!

Düzenleyen: /
4 kilosu 360 bin liraya satıldı!
Fasulye, Bilecik, Pazaryeri, Haber

YAŞAM Haberleri

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yetiştirilen ve "Pazaryeri boncuğu" olarak satışa sunulan fasulyenin 4 kilogramı müzayede ile 360 bin liraya satıldı.

Eskişehir'deki Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce  yapılan araştırmaların ardından 2014 yılında tescil edilen ve o tarihten bu yana  "Pazaryeri boncuğu" olarak satılan fasulye, İstanbul başta olmak üzere yakın il  ve ilçelerden ilgi görüyor.

"Pazaryeri boncuğu"nda sözleşmeli ekim yapan üreticiler için Belediye  Kültür Merkezi Salonu'nda ilk ürün müzayedesi yapıldı.

Müzayedeye, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Pazaryeri Kaymakamı  Bayram Sağır, İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Tarım ve Orman İl Müdürü  Necmettin Yoldaş, "sözleşmeli tarım" modeli kapsamında çiftçilerle sözleşme  imzalayan şirketin sahibi Ferhan Geylan, Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler  Akademisi öğrencileri ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Taşdöğen, Bilecik ve ilçelerinin tarım  çeşitliliği bakımından çok zengin olduğunu belirterek, yetişen ürünlerin kaliteli  olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Yalçın da Pazaryeri ilçesinde yetişen tescilli  fasulyenin Türkiye'nin en lezzetli fasulyeleri arasında yer aldığını bildirdi.

"Sözleşmeli tarım modelinin ilk meyvelerini almaya başladık"

Tarım ve Orman İl Müdürü Yoldaş da kentte sözleşmeli tarım modelinin  ilk meyvelerini almaya başladıklarını anlatarak, "Yapılan bu örnek uygulama  Bilecik'in tümüne yayılacak. Bugün ilimizde ilk defa müzayede ile satılan  'Pazarcık boncuğu' hak ettiği yeri bulmuştur. 2015 yılında tescili yapılan  fasulye başta İstanbul, Bursa, Eskişehir gibi birçok ilde aranan bir ürün haline  gelmiştir. Yeni sezonun üreticimize bereketli olmasını diliyorum." ifadelerini  kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Taşdöğen'in kilogramına 10 lira  teklifle başlattığı müzayede sonunda 1 kilogram fasulye 90 bin liraya satıldı.

Çiftçilerle sözleşme imzalayan şirketin yönetim kurulu başkanı Ferhan  Geylan, 4 kilogram fasulyeyi 360 bin lira ödeyerek satın aldı.

Söz konusu 360 bin liranın yarısının Pazaryeri ilçesine, 90 bin  lirasının Gölpazarı Kadın Girişimciler Derneği tarafından yapılacak olan seraya,  kalan 90 bin lirasının da İstanbul'daki bazı kurumlara bağışlanacağı bildirildi.

Etkinliğin sonunda devlet sanatçısı heykeltıraş Malik Bulut, mermerden  yaptığı fasulye maketini Geylan'a takdim etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...