Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul Sancaktepe'de ilkokulun duvarı çöktü

Düzenleyen:
İstanbul Sancaktepe'de ilkokulun duvarı çöktü

YAŞAM Haberleri

İstanbul'da aşırı yağış nedeniyle Sancaktepe'de bir ilkokulun istinat duvarı çöktü. Olaya ilişkin açıklama yapan Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem, "Şükrediyoruz ki herhangi bir can kaybı yok. Gereken tedbirler alındı'' dedi.

İstanbul'un Sancaktepe ilçesi Sancaktepe Mahallesi Dik Sokak'ta bulunan Mevlana İlkokulu'nun duvarında, aşırı yağış nedeniyle çökme meydana geldi.  Haber verilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Okulun bulunduğu sokak bir süre trafiğe kapatıldı.

SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ERDEM'DEN AÇIKLAMA

Bu arada Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, duvarı çöken Mevlana İlkokulu'na giderek, incelemede bulundu. 

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdem, saat 12.00 civarında aniden bastıran yağışla birlikte okulun istinat duvarının çöktüğünü söyledi. 

Can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Erdem, "Maalesef tabii afetlerde bunlar oluyor. Son yıllarda mevsimlerdeki hızlı değişimler ve atmosferdeki farklılıklar, temmuz ve ağustos ayında, tabii afetlere ulaşan yağışla büyük zarar veriyor. Hepsi Allah'tan. Biz şükrediyoruz ki herhangi bir can kaybı yok. Şu anda burada gereken tedbirler alındı. En kısa zamanda çöken toprak ve beton istinat duvarı kaldırılacak" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "Duvarın yapımında bir ihmal söz konusu mu?" sorusuna Erdem, "Okulumuz 10-12 yıl önce yapılmış. İstinat duvarı da okulla beraber yapıldı. Herhangi bir ihmal söz konusu değil. Buna benzer afetler dünyanın her yerinde oluyor. Tedbir alınması mutlak doğru olan bir şey. Ama burada tedbirle veya ihmalle ilgili bir kusur yok" yanıtını verdi. 

Erdem, bir soru üzerine de "Pazartesi gününden itibaren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber projelendirildikten sonra yeni istinat duvarının yapımına başlanacak" dedi.

Belediye iş makineleri de toprak ve beton yığınının kaldırılması için çalışmalara başladı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...