Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuyrukta bekleyen daha çok harcıyor

Kuyrukta bekleyen daha çok harcıyor

YAŞAM Haberleri

Gıda, giysi ve hatta ev gereçleri mağazalarında kasanın etrafı küçük küçük birçok ‘şeyle’ doludur.

Gıda mağazalarında içecekler, sakızlar, çikolatalar, çocukların son dakika görüp isteyeceği göz alıcı birçok şey. Giysi mağazalarında toka, çorap, eldiven, başlık, cüzdan, şemsiye ve hiç akla gelmeyecek birçok ıvır zıvır... Ev gereçleri mağazalarının kasa önlerinde de yine   küçük ama şirin ev gereçleri. İhtiyaç ama ‘olmasa da olur’ kabilinden şeyler. İşte onlar sıra bekleyen müşteriler içindir. Çünkü araştırmalar gösteriyor ki, kasa kuyruğu beklerken çok sıkıldığımız için etrafımıza bakıyor, o sağda-solda gördüğümüz minik şeyleri de atıyoruz sepete. Uzman Psikolog Mehmet Başkak’ın verdiği bilgiye göre restoranlarda da asıl yemek beklenirken atıştırmalık siparişler veriliyor ve bedeli asıl yemeğe yaklaşıyor. Mağazalarda tüketici ekranlar aracılığıyla beklerken bile alışveriş yapmaya yönlendiriliyor ve faturası büyüyor.

İşte uzman tavsiyesi:
Uzun kuyrukta bekliyorsanız, sonradan pişman olacağınız satın alma işlemi yapmaya hazırsınız. Dikkatinizi mümkün olduğunca bunlardan uzak tutmanızda yarar var. Kasa önlerindeki ürünlerin birer yem olduğunu unutmayın.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...