Gelinin ‘hayırlısı’ kelimesi evlenmelerine mani olacaktı

Düzenleyen:
Gelinin ‘hayırlısı’ kelimesi evlenmelerine mani olacaktı

YAŞAM Haberleri

Denizli’de gerçekleştirilen bir nikâh töreninde gelinin ağzından ‘hayırlısıyla’ yerine ‘hayır’ cevabı çıkınca, nikâh memuru "Bu nikâhı kıyamam." diyerek masadan kalktı

Tavas ilçesi Horasanlı Mahallesi’nde 4 Ağustos’ta, Naciye Şeşen ile Adem Teberci hayatlarını birleştirmek için nikâh masasına oturdu.

"HAYIRLISIYLA EVET DİYECEKTİM"

Nikâh memuru Tavas Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü evlendirme memuru Mehmet Çinili, prosedür gereği Şeşen’e “Hanımefendi, hiçbir kimsenin baskısı altında kalmadan özgür iradeniz ve kendi arzunuzla Sayın Adem Teberci Beyefendi ile evlenmek istiyor musunuz?” sorusunu yöneltti. Şeşen ise soru üzerine gülümseyerek mikrofona ‘Hayır’ derken, ardından nikâh memurunun mikrofonu kendisinden çektiğini görünce "Hayırlısıyla evet diyecektim." dedi.

Bu sırada davetliler ise gülmeye başladı. Bunun üzerine Çinili mikrofonu kendisine doğru çekerek davetlilerden sessiz olmalarını istedi.

"BU NİKÂHI KIYAMAM"

Damat Adem Teberci ise Çinili’ye dönerek, "Sorun yok, ’hayırlısıyla evet’ diyecekti." dedi. Ancak nikâh memuru Çinili, "Beyan esas, hayır kelimesi çıktığı için ben bu nikâhı kıyamam. Yarın bir durum olduğu zaman biz sorumlu oluruz." diyerek nikâh defterini alıp masadan ayrıldı. Davetliler ve çift ne söylese de Çinili’yi ikna edemediler.

NİKÂH MEMURU İKNA EDİLDİ

Çiftin nikâhı Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve İlçe Nüfus Müdürlüğü yetkililerinin araya girmesi ve nikâh memuru Çinili’yi ikna etmesiyle kıyıldı. Kıyılan nikâhın ardından başta çiçeği burnunda çift olmak üzere törene katılan herkes rahat bir nefes almış oldu.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...