HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Elazığ'da akıl almaz olay! Üzerine kedi atlayınca 15 iğne yuttu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Elazığ'da akıl almaz olay! Üzerine kedi atlayınca 15 iğne yuttu
Elazığ, İğne Yutma, , Haber

YAŞAM Haberleri  / AA

Elazığ'da oyun amaçlı balon patlatmak için dudaklarının arasına 15 dikiş iğnesi alan genç kız, bu esnada üzerine bir kedinin atlaması sonucu iğnelerin tümünü yuttu. Hastaneye kaldırılan genç kızın yuttuğu iğnelerden mide ve ince bağırsağına saplanan 3'ü endoskopi yöntemiyle alındı.

Elazığ'da arkadaşlarıyla oyun amaçlı balon patlatmak  için dudaklarının arasına 15 dikiş iğnesi alan 17 yaşındaki genç kızın, bu esnada  üzerine bir kedinin atlaması sonucu yuttuğu iğnelerin 3'ü endoskopi yöntemiyle  alındı. Elazığ'da yaşayan Hülya Dolanbay (17), arkadaşlarıyla mahallede oyun  amaçlı dudaklarının arasına aldığı dikiş iğneleriyle yere uzanarak yukarıdan  bırakılan balonları patlatmaya çalıştı. Bu esnada yoldan geçen bir sokak kedisinin üzerinden atlaması sonucu  panikleyen Dolanbay, dudaklarının arasındaki 15 dikiş iğnesini yuttu.


Fırat Üniversitesine kaldırılan Dolanbay'ın yuttuğu toplu iğnelerden  midesine ve ince bağırsağına saplanan iğnelerden 3'ü endoskopi yöntemiyle alındı. Kalın bağırsağa geçen dikiş iğnelerinin doğal yoldan çıkmaması halinde  kolonoskopi yöntemiyle çıkarılmasına çalışılacak.  

Fırat Üniversitesi Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve  Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Doğan, yaptığı açıklamada, hastanın  bugüne kadar rastladığı ender vakalardan biri olduğunu belirtti. Hastanın çok riskli bir şekilde oyun amaçlı balon patlatmak için  dudaklarının arasına 15 dikiş iğnesi aldığını ifaden eden Doğan, şöyle konuştu:

'ÖNCE ANNEMLERE SÖYLEMEDİM'

"Hastamız, arkadaşlarıyla sokakta oyun amaçlı ağzına 15 dikiş iğnesi  alarak balon patlatmaca oyunu oynuyorlarmış. O esnada bir kedinin fırlaması  nedeniyle 15 iğnenin tümünü yutuyor. 15 iğne yutma şikayetiyle geldi. İzlemeye aldık, gözetimimiz altında. Yaklaşık 24 saattir izlememize rağmen iğnelerin bazıları bağırsak ve midede olduğundan dolayı endoskopi yaptık. Mide ve ince bağırsağa saplanan iğneleri çıkardık. Bağırsağın ileri aşamalarında bazı iğneler  halen karnında duruyor. Hastamızı gözlemde tutmaya devam edeceğiz. Eğer iğneler  doğal yollardan çıkmaz ise kolonoskopi ile geri kalan iğneleri çıkaracağız.  Şimdiye kadar 3'ünü çıkardık."  

Hasta Dolambay ise böylesine riskli bir oyun oynadıkları için çok  pişmanlık duyduğunu dile getirdi. İğneleri ilk yuttuğunda ailesine söylemediğini ancak rahatsızlanınca  söylemek zorunda kaldığını ve hastaneye geldiklerini aktaran Dolambay, "Dışarıda arkadaşlarımızla oynuyorduk, ağzıma iğneleri aldım. Sonra yerde uzanarak balon patlatmaca oynayacaktık, balonu patlatırken birden kedi üzerime atladı. Ne  yapacağımı bilemedim. Birden bütün iğneleri yutmaya başladım. Yuttum hepsini.  Sonra karın ağrım oldu. Önce annemlere söylemedim, bir gün sonra anlattım" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...