Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Buharla ütüleme hijyen de sağlıyor

Buharla ütüleme hijyen de sağlıyor

YAŞAM Haberleri

Ütü, yaklaşık 300 yıldır hayatımızda. Elbiseler yıkandıktan sonra aldığı kırışık şekli düzeltmek için ilk yıllarda ağır taşlar kullanılmaya başlandı.

Ardından bunun yerini demir aldı. Ardından ocaklarda ısıtılan ve bugünkü ütüye benzeyen cihazlar büyük bir teknolojik cihaz gibi elden ele yayıldı. Geçmiş yıllarda ütüsü olmayan yoksul ailelerin minder ve yatak altlarına elbise sererek ütü işini çözmeye çalıştıklarını da bilir bazılarımız. Evet, teknoloji geliştikçe ütüyü elektriğe bağladı bilim adamları. Ardından ısı ve buharı bir araya getirerek bugünkü müthiş teknolojiyi hayatımıza dâhil etti.
Peki sizce ütüler gerçekten sadece kırışıklıkları mı düzeltiyor? Sorudan da anlaşılacağı üzere, elbette hayır. Biliyoruz ki, evimizde, eşyalarımızda milyonlarca bakteri var. Elbiseler, yataklar, yastıklar, çarşaf ve nevresimler, koltuklar bakteriyle dolu. Bu bakteri ve akarlar birçok hastalığa da sebep oluyor.  Singer yetkilileri, SteamWorksTM buharlı düzleştiricinin giysileri düzleştirirken yüksek ısı ve buhar sayesinde bakteri ve akarların yok edildiğini ifade ediyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...