Kalbi sırtında! Tek hayali denize girmek...

Düzenleyen:
Kalbi sırtında! Tek hayali denize girmek...

YAŞAM Haberleri

Döşemealtı ilçesinde yaşayan Mülki-Mehmet Türk çifti 8 yaşındaki çocukları Ramazan’ı hastaneye götürdü. Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yapılan tetkiklerde küçük çocuğun kalbinin büyüdüğü ve akciğerine baskı yaptığı belirlendi.

İsa Akar ANTALYA İHA
Ramazan, organ nakli sırasına alındı fakat geçen sürede nefes alması zorlaştı ve yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edildi. Kadavradan kalp bağışının olmaması ve küçük Ramazan’ın hayatının tehlikeye girmesiyle Prof. Dr. Ömer Beyazid, suni kalp nakli yapılmasına karar verdi. Geçtiğimiz mart ayında Prof. Dr. Beyazid tarafından Ramazan’a yapay kalp nakli yapıldı. Suni kalple hayatına devam eden ve sağlığına kavuşan Ramazan, okuluna da kaldığı yerden devam etti ve sınıfını teşekkürle geçti. İki buçuk kiloyu bulan kalbini çantasına koyup, sırtına alan küçük Ramazan atlayıp zıplıyor, arkadaşlarıyla dilediği gibi oynuyor. Suni kalbinin şarj durumunu da yakında takip eden minik çocuk, kendi kendinin doktoru oldu. Şarj bitmeye yakın veren alarm durumlarında korku yaşayan Ramazan’ın en büyük hayali ise kalp nakli olup denizde yüzebilmek. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...