HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Uzmanlar çocuklar için en iyi kahvaltıyı açıkladı: Menemen yedirin

Düzenleyen: /
Uzmanlar çocuklar için en iyi kahvaltıyı açıkladı: Menemen yedirin
Menemen, Kahvaltı, Çocuk Kahvaltısı, Haber

YAŞAM Haberleri

Birçok yeşilliği ve proteini içinde bulunduran menemenin çocuklara enerji verdiğini belirten uzmanlar "Kahvaltısız okula göndermeyin" diyor.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla beslenme de gündeme geldi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Derya Uludüz, kahvaltı için ailelere önemli tavsiyelerde bulundu. Karbonhidratlı besinlerin öğrencilerin kan şekerini düşürmesi sebebiyle konsantrasyon bozukluğuna sebep olacağını belirten Prof. Dr. Uludüz "Kahvaltıda en iyi seçenek menemen. Birçok yeşillik, protein, yumurta var. Yanında süt ile tüketilebilir. Fakat karbonhidrat ağırlıklı asla olmamalı. Siz kahvaltı vermediğinizde çocuğunuz gidip kantinden simit, poğaça, tost yiyor. Bunlar da kan şekerini yarım saat içinde düşürerek, çocuklar derse girdiğinde hâlsizlik, uyku hâli ve konsantrasyon bozukluğuna neden oluyor Çocuklarınızı  kahvaltı etmeden asla okula göndermeyin" dedi. Beslenme Uzmanı Serkan Tutar ise beslenme çantasına mutlaka kuru meyve koyulması gerektiğinin altını çizdi. Tutar, bir araştırmaya göre Türkiye'deki çocukların yüzde 50’sinin kahvaltı yapmadığını ifade etti.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...