HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yöntemleri 'yok artık' dedirtti! Ellerindeki pos cihazlarını...

Düzenleyen: /
Yöntemleri 'yok artık' dedirtti! Ellerindeki pos cihazlarını...
Kredi Kartı, Pos Cihazı, Dolandırıcılık, , Haber

YAŞAM Haberleri

Mersin’de ellerindeki pos cihazı ayarlarını bir teknoloji marketin pos cihazına entegre ederek, yaptıkları alışveriş bedellerini geri alan dolandırıcı çetesi çökertildi. Yöntemleriyle herkesi şaşkına çeviren çete üyeleri, 500 bin lira değerinde teknolojik aleti 2. el fiyatına satarak, paraya dönüştürmeye çalıştıkları sırada yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Mersin’de bir şahsın üzerine olan pos cihazı, bir teknoloji marketinin pos cihazına entegre edilerek, yapılan 500 bin lira değerinde teknoloji alışverişinin bedeli geri iade edildi.

Bunun üzerine, mağaza yetkilileri anlaşmaları oldukları banka ile görüşme sağladı. Banka avukatının şikayeti üzerine Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Yaklaşık 2 hafta çalışmalarını sürdüren ekipler, ATM ve mağaza içerisindeki görüntüleri tek tek titizlikle inceledi. Ekipler, yapılan araştırmalar neticesinde, bir şahsın üzerindeki pos cihazı ayarlarının bir teknoloji mağazasındaki pos cihazı ayarlarıyla entegre edilerek, yapılan alışverişlerin paralarının iade edildiğini tespit etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...