30 yıldır dışarı çıkamıyor

Düzenleyen:
30 yıldır dışarı çıkamıyor

YAŞAM Haberleri

İngiltere'de yaşayan 30 yaşındaki Joshua Barnfather, güneşe alerjisi olduğu için hayatı boyunca, gün ışığına çıkmadı.

İngiltere'de yaşayan 30 yaşındaki Joshua Barnfather, güneşe alerjisi olduğu için hayatı boyunca, gün ışığına çıkmadı.

DOĞDUĞUNDAN BU YANA GÜNEŞE ÇIKMIYOR

İngiltere'de yaşayan Joshua Barnfather isimli adam doğduğundan beri güneşe çıkamıyor. Güneş alerjisi yani tıp dilinde 'Kseroderma Pigmentosum' hastalığına sahip adam, yıllarca iç mekanlarda yaşamını sürdürmesine rağmen kanser olmaktan kaçamadı.

GERİ DÖNÜŞÜ YOK!

İngiltere'nin Hull şehrinde yaşayan 30 yaşındaki Joshua Barnfather isimli genç adam, milyonda bir görülen bir rahatsızlığa sahip. 
Joshua'nın vücudu güneş ışığı da denilen UV ışığına maruz kaldığında vücudunda tamir edilemez bir DNA hasarı oluşuyor.

KANSERE YAKALANDI

Yıllarca çoğu zamanını evinde geçirip dışarı çıkmamasına rağmen, birden fazla kez cilt kanserine yakalandı. Hayatı kabusa dönen adama, geçen Şubat ayında anjiyosarkom olarak bilinen iç kan damarı astarlarının kanseri teşhisi konuldu.

BAĞIŞ TOPLAMAYA ÇALIŞIYOR

Kanser suratından lenf düğümlerine, kemiklerine ve akciğerine kadar yayıldı. Doktorlar kanserin fazla ilerlediğini ve bu tedavinin onun için tek umut olduğunu söyledi. Tüm yaşamını iç mekanlarda geçiren adamın tedavisi İngiltere'nin Ulusal Sağlık Örgütü kuruluşunda (NHS) mevcut değil. Joshua, şimdi yaşamak ve iyileşebilmek için internet üzerinden 100.000 Sterlin (yaklaşık 830 bin TL) değerinde bağış toplamaya çalışıyor.Durumundan bahseden Joshua "Bana 18 aylıkken 'Kseroderma Pigmentosum' tanısı konuldu. Bu Birleşik Krallık'ta yaklaşık 100 kişiyi etkileyen çok nadir bir genetik durum." diye konuştu. "Tüm hayatım boyunca UV ışığından kaçmaya çalıştım." diyen adam, güneşten korunmak için harcadığı çabaya rağmen birçok kez cilt kanserine yakalandığını üzüntüyle anlattı.

Yakın zamanda güncellenen bağış toplama sayfasına göre, şu ana kadar 32.000 Sterlinden (yaklaşık 266 bin TL) fazla bağış toplandı. Joshua hastaneden taburcu edildi. Yüzünün yan tarafındaki görünür bir yumru ile fotoğrafını paylaşan adam "Artık hastanede değilim, şimdi tedavime hazırlanmaya başlayabilirim." diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...