Balıkçılar Adıyaman'da keşfetti

Düzenleyen:
Balıkçılar Adıyaman'da keşfetti

YAŞAM Haberleri

Her yerinden tarih fışkıran Adıyaman’da tarihe ışık tutacak olan yeni bir yer keşfedildi. Görüntü almak isteyen gazeteciler ellerinde kamera ve fotoğraf makineleri ile sarp kayalıklardan kıyafetleriyle suya atladılar...

Adıyaman'da, yontma veya Eski Taş Çağı olarak bilinen tarih öncesi Paleolitik Dönem'e ait olan ve dünyada bugüne kadar hiç görülmemiş, içerisinde sunum çukurlarının yer aldığı ‘dinsel’ tarihi alan bulundu. 

Paleolitik Dönem'e ait olan ve kazıma tekniği ile yapılan stilize figürler ile ‘av sahnesinin’ resmedildiği ana kayada, sunum çukurları yer alıyor. Sunum çukurlarının da yer aldığı tarihi mekanın dinsel alan olduğu tahmin ediliyor. Paleolitik Çağ'a ait bu kadar fazla çizimin yer alması bilim insanlarını da heyecanlandırdı. Tarihe ışık tutacak olan figürler ilk günkü canlılığını korurken, dinsel alan içerisinde sunum çukurları olan ilk yer olduğu kaydedildi.

‘Yamaç yerleşkesi’ olduğu tahmin edilen ana kaya üzerindeki çizgisel motiflerin yer aldığı sahnede insan ve çeşitli hayvan figürleri bulunuyor. İnsan, dağ keçisi, at, kurt, tilki, leylek gibi çeşitli hayvan figürleri ve değişik şekiller yer alıyor. Resmedilen sahnenin uzunluğunun 8 metre, genişliğinin ise yaklaşık 70 santim olduğu öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...