HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Meğer bulaşık makinesini yıllardır yanlış kullanıyormuşuz!

Düzenleyen: /
Meğer bulaşık makinesini yıllardır yanlış kullanıyormuşuz!
Haberler, Makine, Temizlik, Haber

YAŞAM Haberleri

Mutfakta kullandığımız elektrikli aletler, kaplar vb. hayatımızı çok kolaylaştırıyor. Ancak bu alet edevatın bazılarını yanlış kullanıyor ya da maksimum verimi alacak şekilde kullanmıyoruz. İşte birkaç örnek…

Saklama kabı
Özellikle ağzı kilitli saklama kapları hayatımızı kurtarıyor ancak bunların içindeki yiyecekleri mikrodalga fırında ısıtırken şuna dikkat edin: Kare ya da dikdörtgen kapların köşeleri diğer yerlere göre daha fazla enerji çeker, bu da o noktalardaki yiyeceklerin fazla pişmesine neden olur. Yemeği daha dengeli ısıtmak için yuvarlak kap kullanın.

Ekmek kızartma makinesi
Ekmeğin türü, kızartma makinesini kaç derece çalıştırmanız gerektiğini belirliyor. Beyaz ekmek, kısa sürede ısınıp kızarır ama çavdar gibi sert ekmekler için daha yüksek sıcaklığa ihtiyacınız var. Öte yandan taze ekmek ile bayat ekmeğin de kızarma sıcaklığı farklıdır. Bayat ekmek için daha düşük sıcaklık yeterlidir.

Mutfak robotu
Mutfak robotlarının bıçakları keskin, motorları zayıftır. Çorba ya da smoothie gibi pürüzsüz olmasını istediğiniz sıvılarda mutfak robotunu değil blender'ı kullanmalısınız. Mutfak robotu ceviz ya da sarımsak gibi sert malzemeler daha taneli bir kıvam için uygundur.

Blender
Smoothie ya da milkshake yaparken blender'ınız birkaç saniye sonra duraklıyorsa sebebi malzemeleri koyma sıranız. Sıvılarla başlamalı, ardından küçük parçalı meyveleri sonra da büyük ve katı parçaları hazneye koymalısınız. Örneğin buz en son eklenmeli.

Ayaklı mikser
Özellikle hamur işi yaparken hayat kurtaran bu mikserlerin çırpıcılarının yüksekliğini doğru ayarlamak çok önemli. Kasenin tabanıyla çırpıcı arasında üst üste konmuş iki kağıt parçasının kalınlığı kadar bir boşluk olmalı.

Bıçaklar
Özellikle büyük bıçakları kullanırken, sapı avucunuzda tutmak yerine başparmağınızı ve işaret parmağınızı metal kısmın yanlarına yerleştirmelisiniz. Böylece kestiğiniz şey daha düzgün olacaktır.

Bulaşık makinesi
Makinenizi tabaklardaki bulaşığın ne olduğuna bağlı olarak yerleştirmelisiniz. Makinenin orta kısmında su çok tazyiklidir ve patates ya da domates gibi karbonhidrat bazlı bulaşıklara uygundur. Kenarlarda ise deterjan yoğunluğu yüksektir. Buralara yumurta gibi protein bazlı bulaşıkları yerleştirmelisiniz.

Streç film
Dikkat etmezseniz streç film katlanır ve yapışır ve düzgün bir kaplama için yeni bir parça koparmak zorunda kalırsınız. Bunu önlemek için streç film kutusuna iyi bakın, muhtemelen içeri bastırabileceğiniz bir parça göreceksiniz. Bu parça film rulosunu sabitler ve işinizi kolaylaştırır. Aynı şey alüminyum folyo için de geçerli.

Ketçap şişeleri
Özellikle cam şişedeki ketçabı çıkarmak için şişenin dibine vurmak ve ortalığı batırmak yerine şişenin boğazının daraldığı noktaya vurursanız hem daha kolay hem de daha kontrollü bir akış sağlayabilirsiniz.

Muz
Muzu soymaya sapından değil ucundan başlayın. Çünkü muz böyle daha kolay soyulur ve uç tarafı sapı kırmaya uğraşırken bastırıp durduğunuz için ezilmez.

Kahve filtresi
Kullanıp atılan koni şeklindeki kahve filtreleri çoğu zaman makineye yerleştirdiğinizde kendi üstlerine katlanıp kapanırlar. Bunu önlemek için fitreyi ilk önce dibindeki ve yan tarafındaki dikiş yerleri üzerinden katlamak. Böylece düzleşen dibinin üzerinde oturabilir ve yan tarafı daha dayanıklı olduğundan hemen kapanmaz. 

Fırın çekmecesi
Fırınların alt tarafında bulunan çekmeceler kullanmadığınız tepsileri saklamak için uygun bir alan olmanın ötesinde bazı modellerde yemeği sıcak tutmak ya da servis öncesi tabakları ısıtmak için tasarlanmış bir alan. Bir dahakine fırınınız çalışırken bu çekmeceyi açıp içerinin sıcaklığını bir kontrol etmelisiniz.

Buzdolabının sebzelik çekmecesi
Sebzelerinizin daha uzun ömürlü olması için buzdolabınızın sebzelik çekmecelerinde nem ayarını ihmal etmeyin. Çürüyen sebze ve meyveleri düşük, kuruyan sebze ve meyveleri ise yüksek nem ayarında saklayın.

Makarna süzgeci
Makarnayı süzmek için tencerenin içindekileri süzgecin içine boca eder, sonra da suyun süzülmesini beklersiniz değil mi? Meğer bu yol yanlışmış. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...