HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Müjde gibi haber geldi! İşte Meteoroloji 5 günlük hava durumu tahminini

Düzenleyen: /
Müjde gibi haber geldi!  İşte Meteoroloji 5 günlük hava durumu tahminini
Meteoroloji, Yaşam Haberleri, Haber

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alan 5 günlük hava durumu tahmin raporuna göre 26 Ekim Cuma günü yurt genelindeki yağışlar azalıyor. 27 Ekim Cumartesi günü ise Doğu Anadolu'nun bazı kesimleri dışında kalan tüm bölgeleri güneşli ve açık bir hava bekliyor. İşte Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu tahmin raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kırklareli'nin doğusu, Çanakkale’nin iç kesimleri, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Düzce, K. Maraş, Osmaniye, Ordu, Giresun, Trabzon, Hatay, Sivas çevreleri ve Samsun'un iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; K. Maraş, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Ş. Urfa’nın kuzey kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI AZALIYOR

Havaların daha çok iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR ORTA KUVETTE

Yurt genelinde rüzgarların genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yarın iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; K. Maraş, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Ş. Urfa’nın kuzey kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 

Müjde gibi haber geldi!  İşte Meteoroloji 5 günlük hava durumu tahminini

Müjde gibi haber geldi!  İşte Meteoroloji 5 günlük hava durumu tahminini

Müjde gibi haber geldi!  İşte Meteoroloji 5 günlük hava durumu tahminini

Müjde gibi haber geldi!  İşte Meteoroloji 5 günlük hava durumu tahminini

 

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, yarın Kırklareli'nin doğu kesimleri, Çanakkale'nin iç kesimleri ile İstanbul, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinin hafif olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde güney ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, K. Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların K.Maraş çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Sivas çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kıyıları ile Kastamonu ve Düzce çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevreleri ile Samsun'un iç kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, Iğdır çevreleri dışında bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adıyaman, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt çevreleri ile Ş. Urfa'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 19 

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 21 

İzmir: Parçalı bulutlu sabah ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı 24 

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 24 

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu 21 

Antalya: Parçalı bulutlu 26 

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri sağanak yağışlı 21 

Trabzon: Çok bulutlu, sağanak yağışlı 21 

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13 

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...