Dikkat! Meteoroloji'den o illere sağanak uyarısı (8 Kasım hava durumu)

Düzenleyen:
Dikkat! Meteoroloji'den o illere sağanak uyarısı (8 Kasım hava durumu)

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre 8 Kasım yurtta hava durumu nasıl olacak? Hava durumunu merak eden ve ona göre planlarını yapacak olan vatandaşlar, bugün havanın nasıl olacağını araştırıyor. Meteoroloji son dakika tahminlerine göre, bugün Marmara'da hafif sağanak yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Zonguldak, Düzce, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Çanakkale’nin doğu, Kırklareli ve Sakarya’nın kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

Ankara: Az bulutlu 17 
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif sağanak yağışlı 18 
İzmir: Az bulutlu 21 
Adana: Parçalı ve az bulutlu 25 
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu 19 
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 24 
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 18 
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 19 
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 9 
Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu 17 

Marmara'da hafif sağanak bekleniyor

Marmara Bölgesi'nde aralıklı hafif sağanak bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Parçalı çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede, yerel olmak üzere aralıklı hafif sağanak öngörülüyor. Doğusunda sis ve pusun etkili olması beklenen bölgede, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...