Aksaray değişiyor

Düzenleyen:
Aksaray değişiyor

YAŞAM Haberleri

Aksaray Belediye Başkanı Halûk Şahin Yazgı, göreve geldiği 4,5 yılda yaptığı hizmetler ve gerçekleştirdiği projelerle şehrin çehresini değiştirtti. Aralıksız çalışan başkan vatandaşın derdiyle yakından ilgileniyor.

Türkiye’de bir ilk olan “Başkan Mahallemizde” projesini başlatan Aksaray Belediye Başkanı Halûk Şahin Yazgı, her gün farklı mahalleye giderek 250 kişilik ekibiyle sahada mahallelinin istek ve taleplerine anında çözüm üretiyor. Aksaray tarihinde ilk defa uygulanan bu proje çevre ve komşu illere örnek oldu. Birçok şehirde bu projenin benzeri farklı isim altında uygulanmaya başladı. Aksaray’da ilk defa başlatılan ve 48 mahalleyi kapsayan “Başkan Mahallemizde” projesi ile haftanın pazartesi, çarşamba ve cuma günleri belirlenen mahallelerde çalışmalar başlıyor. Yani her hafta üç mahalle, her ay 12 mahalle ile çalışma başlıyor. Sabahın erken saatlerinde Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve 250 kişilik hizmet ekibini toplayan Başkan Yazgı, sabah mesaisine mahalle de başlıyor. Mahallede daha önce tespit edilen eksiklikleri bir gün içinde bitirilmesi için çalışma startını veriyor. 

Çalışmanın başlamasıyla birlikte Belediye Kapımda Birimi, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon, Park Bahçe ve Temizlik İşleri, Sosyal İşler, Zabıta, Ulaşım Hizmetleri, Kültür, Veteriner Hizmetleri ve İmar Müdürlüklerine bağlı ekipler belirlenen mahallede çalışmalara başlıyor.  

Sahadaki çalışmaları bizzat yerinde ve yakından takip eden Başkan Yazgı, kendisine çoğunlukla eşlik eden eşi Hasibe Yazgı ile mahalle sakinlerini ziyaret ediyor. Ziyaretlere o mahallenin muhtarı da katılıyor. Çalışma başlatılan mahallede Şehit aileleri ile Gazi ve aileleri başta olmak üzere mahallede ikamet eden yaşlılar, engelliler ve mahalle sakinlerini evlerinde ziyaret eden Başkan Yazgı sıcak ve samimi bir ortamda sohbet ediyor. Aynı zamanda mahallede esnafları ziyaret ederek hayırlı kazançlar diliyor. Ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin istek, talep ve tavsiyelerini dinleyerek çözüm üretiyor.

Mahalle sınırları içerisinde yer alan Okul, Sağlık Ocağı, Camii, Kur’ân Kursu gibi resmi kurumları da ziyaret eden Başkan Yazgı, burada eksiklerin giderilmesi için ilgili birim müdürlerine talimat veriyor. 

Aksaray değişiyor

HALKI DİNLİYOR

Belediye Başkanı Halûk Şahin Yazgı “Başkan Mahallemizde” projesi adı altında gittiği mahallelerde günün sonunda mahalle sakinleri ile mahalle meclis toplantısında bir araya geliyor. Birim müdürleri ve çalışma ekiplerinin hazır bulunduğu toplantıda halkın isteği Başkan Yazgı’nın yönlendirmesi ile daha toplantı sürerken çözüme kavuşuyor. 

AÇIK HAVA SİNEMASI    

Mahalle meclis toplantısından sonra mahalle sakinlerini Açık Hava Sineması etkinliği ile buluşturan Başkan Yazgı, etikliğine katlan mahalle sakinleri ile film izliyor. Mahalle programında Aksaray Belediyesi tarafından çocuklara özel palyaço gösterimi ve sürpriz hediyeler dağıtılıyor.

Aksaray değişiyor

33. Ihlara Kültür ve Spor Festivali büyük ilgi gördü

 

17-23 Eylül tarihleri arasında Kılıçarslan Parkı içinde gerçekleşen Anadolu el sanatları yeniden hayat bulduğu ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarının yer aldığı festivali bir hafta boyunca binlerce kişi ziyaret etti.  Belediye Başkanı Halûk Şahin Yazgı, Anadolu’nun kapılarını açan 1071’de Malazgirt Zaferi’nin ardından, Anadolu’nun tapusunu aldığımız 17 Eylül 1176’da yapılan Miryokefalon Zaferi’nin yıl dönümünde bu etkinliği yaptıklarını söyledi. Dünya Etnospor Konfederasyonu, Okçular Vakfının ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu katkılarıyla düzenlenen festivale Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilâl Erdoğan da katıldı. Geleneksel sporların unutulmaması gerektiğini açıklayan Bilâl Erdoğan “Çocuklarınızı geleneksel sporlarla muhakkak buluşturmaya çalışın” çağrısında bulundu. Festivalin II. Kılıçarslan teması ile gerçekleştiği için festival de alanının içerisinde Sultan II. Kılıçarslan’ı simgeleyen otağ kuruldu. Bu otağ çevresine yeni otağlar kurularak park içine oba kuruldu. Tarihte yolculuğa çıkılması için her ayrıntının düşünüldüğü Festivalde, ziyaretçileri girişte savaşçı kostümleri giymiş askerler karşıladı. Festivalin başladığını duyurmak için kös davullara vuruldu. Demirci çekil ve örs ile demir dövdü. Hasır örme, halıcılık, kök boya gibi Türk ananevi âdetleri oba girişinde ziyaretçilere tanıtılırken bakırcı ve kalaycı günün içerisinde bakırları kalayladı. Atlı akrobasi, atlı okçuluk ve cirit oyunları seyredenleri âdeta büyüledi. Yüzlerce kişi atlı akrobasi gösterisini ayakta alkışladı. Kılıçarslan Parkı içinde gerçekleşen festival hafta boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Festival alanında ayrıca Aksaray’ın manevi önderleri ve Türk tarihine damga vuran devlet adamlarının daha yakından tanıtılması için otağlar kuruldu. Kurulan otağdan ziyaretçilere bilgiler ve kıssalar aktarıldı. Türk ata sporumuz güreş, festivalin olmazda olmazlarındandı. Er meydanına çıkan pehlivanlar birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. 

Aksaray değişiyor

50 yıllık içme suyu problemi tarih oluyor

Aksaray Belediye Başkanı Halûk Şahin Yazgı’nın göreve başladığı andan itibaren Aksaray’ın yıllardır çözüm bekleyen içme suyu meselesi hususunda önemli çalışmalara imza attı. İlk olarak Aksaray’ın yer altı su kaynakları noktalarını belirleyen Başkan Yazgı, dönemin orman su işleri bakanı Veysel Eroğlu ve DSİ Genel Müdürlüğü ile birçok kez görüşmeler yaparak Aksaray’da su kuyuları açılmasına öncülük etti. Proje kapsamında Bağlıköy mevkiinden başlayıp merkeze doğru devam eden 1.000’lik çelik borularla yapılan isale hattı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Projenin başlaması ile kaynak aktarma sürecine kadar geçen sürenin bir buçuk ila iki sene arasında zaman aldığını belirten Başkan Yazgı “Biz bu süre zarfında sadece su projesiyle değil, Küçük Sanayi Sitesi Projesi başta olmak üzere birçok projeyi eş zamanlı olarak takibini gerçekleştirdik” dedi. Aksaray’a içme suyu temini noktasında projenin gerçekleşme hedefinin doğru süre zarfında ilerlediği söyleyen Başkan Yazgı “Arıtma tesisi inşaatı bitme aşamasına geldi. İnce işçiliklerinin bitirilmesi ile beraber tesis içerisindeki mekanik ve elektrik işleri tamamlanacak. Projenin arıtma tesisi ile ilgili bu aşamada 18 milyon ek ödenek oluşturularak tesisin kalitesi ve standartları daha da arttırıldı. Yıl sonu itibarı ile arıtma tesisindeki tüm işler bitirilecek ve tesis tam anlamıyla hazır hale gelecek. Kalite standartları çok yüksek olacak olan tesisten çıkan suyu Aksaray halkı evindeki musluktan rahatça içebilecek” dedi. Aksaray’ın yarım asırlık içme suyu sorunun böylece çözüleceğini açıklayan Başkan Yazgı “Halkımızın merakla beklediği temiz ve kaliteyi içme suyu kısa süre içinde kavuşuyoruz. Halkımız musluklardan damacana kalitesinde su içecek” dedi. Başkan Yazgı, Aksaray’ın yıllardır içme suyu problemi yaşadığını hatırlattı. Yeni yıl itibarıyla İçme Suyu Projesi’nin hizmete açılarak Aksaray’ın önemli bir meselesinin daha çözüme kavuşacağını aktardı. 

 

5 yılda 5 mega proje

Sosyal, kültürel, sportif değerler katmak için çaba gösteren Başkan Yazgı, beş yılda beş mega parkı ve 510 bin metrekarelik yeşil alanı vatandaşların hizmetine sundu.

 

Aksaray Belediyesi, Kılıçaslan parkında 150 bin metrekarelik ilave çalışma ile Kılıçaslan parkı 2. Etabını 2015 yılında tamamladı. Şehre nefes aldıran projelerden olan Kılıçarslan Parkı 2. Etabında yürüyüş yolu, bisiklet yolu, dinlenme alanları ve vatandaşların piknik yapmaları için hazırlanan masalarla insanların rahatça vakit geçirmelerine imkânı sağlandı. Kılıçarslan Parkı projesinin yanı sıra 150 bin metrekarelik alanda projelendirilen Gençosman Parkı 2016 yılında açılışı yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Cumhuriyet Mahallesi’nde farklı bir renk oluşturan Gençosman parkına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Özellikle yaz aylarında çeşitli sosyal ve sportif aktiviteler yapmak isteyen vatandaşlar Gençosman Parkı’na akın etti. 

Her projesinde tarihi ve kültürel değerleri ön plana çıkartan Aksaray Belediye Başkanı Halûk Şahin Yazgı; Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi çevresine 28 bin metrekarelik alan üzerinde inşaa ettiği parka Karabağ Tematik Parkı ismini verdi. Karabağ Tematik parkı Aksaray’ın ilk tematik olma özelliği taşımaktadır. Dağlık Karabağ’ın simgesi olan “Har-ı Bülbül” çiçeğinin anıtının da yer aldığı parkın açılışı Azerbaycan basınında geniş bir yankı uyandırdı.

Her yıl dev bir parkı vatandaşların hizmetine sunan Aksaray belediyesi 2017 yılında 76 bin metrekarelik alana sahip Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı’nı vatandaşların hizmetine sundu. İçerisinde bisiklet yolu, koşu yolu, çocuk oyun alanı, amfi tiyatro ile çeşitli türden ağaç ve çiçek çeşitleri ile rengârenk olan park Fettah Can konseri ile açıldı. Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın 1. etabının yoğun ilgi ile karşılandığını gören başkan yazgı vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 106 bin metrekarelik bir alana Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı 2. Etap çalışmalarına başladı. 2. Etap çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Aksaray Belediyesinin beş yılda gerçekleştirdiği büyük park projeleri 510 bin metrekarelik yeşil alanı içerisinde yürüyüş yolları, mesire alanları ve oyun alanları kazandırıldı.

Aksaray değişiyor

 

Yeni sanayide dükkânlar 2019’da teslim 

Aksaray Belediyesi ile TOKİ işbirliği çerçevesinde yapılan ve Aksaray’ın ufkunu değiştirecek olan 375 Milyon TL’lik Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi kentsel dönüşüm projesinin inşaat sahasında çalışmalar aralıksız sürüyor.  Belediye Başkanı Halûk Şahin Yazgı ve dönemin milletvekillerinin uzun uğraşları sonucu projesi onaylanan ve geçtiğimiz ocak ayı içerisinde ihalesi tamamlanan 375 milyon lira ihale bedeline sahip Aksaray Sanayi Sitesi projesi Türkiye’nin örnek gösterilen projeler arasına girmişti. 
İstihdam başta olmak üzere bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak olan dev bütçeli Aksaray Küçük Sanayi Sitesi, kentsel dönüşüm projesi için geçtiğimiz aylarda yüklenici firma şantiyesini kurarak altyapı çalışmaları başlattı. Alt yapısı yüklenici firma tarafından sürdürülen, üstyapıda ise işyerlerine ait kolonlar kendini göstermeye başladı. 
Projenin 2019 yılı içerisinde sanayi esnaflarına teslim edileceğini ifade eden Başkan Yazgı “Yeni Sanayi Projesi göreve geldiğimiz günden beri esnaflarımızın lehine sonuçlanması için üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konuydu. Bugün geldiğimiz noktada projenin inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini görüyoruz. Müteahhit firmamızdan da aldığımız bilgilere göre 2019 yılı içerisinde esnafımıza dükkânları teslim etmeyi planlıyoruz. Esnaflarımızın modern ve konforlu dükkânlarda hizmet vermesi için yaptığımız proje şehrimize ve sanayi esnafımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

İki etapta kurulması planlanan projenin, Aksaray Belediyesi tarihinin en büyük projesi olduğunu ifade eden Yazgı “Bu, göreve geldiğimiz andan itibaren en büyük hayalimizdi, adım adım mutlu sona ulaşıyoruz” dedi.

Aksaray değişiyor

800 yıllık hamam turizmi canlandıracak

Anadolu Selçuklu döneminin en nadide eserlerinden biri olan tarihi II. Kılıçarslan Hamamı’nda başlatılan restorasyon çalışmasında sona yaklaşıldı. 800 yıllık II. Kılıçarslan Hamamı’nın restorasyonunda, hamam çevresi ile zemini ve kubbe kaplamaları aslına uygun olarak inşa edilirken hamam üzerinde orijinal kubbe, tonoz, baca ve tütekliklerin restoresi büyük oranda tamamlandı. Hamam, aslına uygun restorasyon yapıldıktan sonra şehir merkezindeki gezilebilecek turizm merkezlerinden birisi olma özelliğini taşıyacak. XII. yüzyılda dönemin hükümdarı II. Kılıçarslan tarafından Uluırmak kenarında çok ince tuğla işçiliği ile yaptırılan hamam 24 bölümden oluşuyor.

Aksaray değişiyor

Selçuklu merkez olacak

Başkan Yazgı’nın en önemli projeleri arasında yer alan Selçuklu Park Projesi’nde çalışmalar sürüyor.

Aksaray Belediye Başkanı Halûk Şahin Yazgı’nın en önemli projeleri arasında yer alan Selçuklu Park Projesi’nde inşaat çalışmaları devam ediyor. Parkın içerisinde yer alması düşünülen havuzların yapımı için ilk kazma geçtiğimiz günlerde vurulmuştu. Çalışmalar son hızla devam ediyor. Eskiden Silolar olarak bilinen ve TMO’dan Belediye’de devrilen alanda bulunan mevcut ağaç dokusu tamamen korundu ve proje tasarımı bu doğrultuda yapıldı. Parkın girişi “Selçuklu Meydanı” ile tanımlanırken parka giriş ise Aksaray’ın en önemli tarihî ögelerinden olan “Ulucami” kapısı ve Selçuklu motiflerinin modernizmine uyarlanmasına göre dizayn edildi. Park genelinde çocuk oyun alanı, fitness alanı, çeşitli bitki gösterim alanları, gezinti yolları, oturma ve dinlenme alanlarına da yer verildi. Ayrıca parkın içeresinde otopark, kütüphane, konferans salonu, sosyal donatılar, yeşil alanlarla birlikte Zembilli Ali Cemali Kütüphanesi ve Kültür Merkezi de yer alacak. Selçuklu Park Projesi’yle şehir merkezinde çok önemli bir sosyal alan ortaya çıkmış olacak. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...