Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bir yaşındaki oğlunu alevlerin içinde bırakan baba kendini böyle savundu

Düzenleyen:
Bir yaşındaki oğlunu alevlerin içinde bırakan baba kendini böyle savundu

YAŞAM Haberleri

Adana'da, kendisini polise ihbar eden annesinin evini ateşe verip içeride bulunan 11 aylık bebeğini yaraladığı iddiasıyla hakkında 22 yıl 6 ay hapis istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Çağlar Aslan, sanığın annesi Ayşe Alpşar ile tarafların avukatları katıldı.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık Çağlar Aslan, şunları söyledi:

"Olay günü, cezaevinden, oğlum E.A'nın hasta olduğunun söylenmesi  üzerine firar ettim. Annem ile eşim tartışıyordu. Annem, eşime, 'Senin yüzünden  cezaevinden kaçtı. Neden çocuğun hasta olduğunu söyledin' dedi. Uyumuşum.  Uyandığımda evde yangının çıktığını, her tarafı dumanın kapladığını gördüm.  Çocuğumu alarak evden çıktım.  Annem cezaevine girmem, uyuşturucuyu bırakmam için  bana iftira atmıştır. Ben annemden para istemedim."

Anne Ayşe Alpşar da oğlundan şikayetçi olmadığını belirterek,  "Gelinim, cezaevine gittiğinde çocuğun hasta olduğunu söylemiş. Oğlum da sabaha  karşı firar edip eve geldi. Oğluma 'Cezaevine geri git' dedim. Gitmek istemeyince  kendisini polise ihbar edeceğimi söyleyip evden çıktım. Parka gidip polise  ihbarda bulundum. Daha sonra polisler beni arayıp evimin yandığını söyledi. Evim  nasıl yandı bilmiyorum. Oğlum benden para istemedi." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, sanığın "Yağma, yaralama ve mala  zarar verme" suçlarından 22 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanığın avukatı, mütalaaya katılmadığını belirterek, esas hakkındaki  savunmalarını hazırlamak için süre istedi.

Çağlar Aslan'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme  heyeti, sanığın cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi için Adana  Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sihir Hastalıkları Hastanesine sevk edilerek, rapor  aldırılması için duruşmayı erteledi.

 Sanık Aslan, 11 Haziran'da, cezaevinden firar edip Yeşilyurt  Mahallesi'ndeki annesi Ayşe Alpşar'ın evine gitmiş, yaşanan tartışma sonrası evi  ateşe vererek, 11 aylık bebeğinin yaralanmasına neden olmuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...