HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bayburt'ta eğitime kar engeli

Düzenleyen:
Bayburt'ta eğitime kar engeli
Doğu Anadolu Bölgesi Kar Yağışı, Bayburt Kar Tatili, Haber

YAŞAM Haberleri

Doğu Anadolu Bölgesi kar yağışının etkisi altına girdi. Kar ve tipi dolayısıyla bölgede çok sayıda köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Bayburt'ta da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bir günlüğüne eğitime ara verildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı olarak geçeceği, yağışların Iğdır çevrelerinde yağmur, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğini duyuruldu. Yetkililer, sıcaklıkların 5 ila 8 derece azalacağı, rüzgarın Doğu ve Güneydoğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvetinde esmesinin beklediğini belirtti. 

Yetkililer ayrıca bölge genelinde devam etmesi beklenen kar yağışının bugün öğle saatlerine kadar Erzurum ve Ağrı il geneli ile Kars'ın merkez ve güney ilçelerinde kuvvetli, yer yer yoğun kar şeklinde olacağı; beklenen kar yağışı sebebiyle ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, tipi, buzlanma ve don olayı gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı. Yoğun kar yağışı ve tipinin sabah saatlerinde de etkili olduğu Erzurum, Sarıkamış, Erzincan, Ağrı ve Ardahan’da çok sayıda köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışıyla birlikte soğuk hava etkisini azaltırken Erzurum'da termometreler sıfır dereceyi gösterdi. 

Bayburt'ta eğitime kar engeli 

Bayburt'ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının yer yer 20 santimetreye ulaştığı kentte, eğitim ve öğretime ara verildi. Bayburt Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir günlüğüne ara verildiğini duyurdu. Duyuruda hamile ve engelli kamu personelinin de 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi. 

Tendürek Geçidi'nde araçlar mahsur kaldı 

Türkiye'nin en önemli geçitlerinden biri olan ve Ağrı ile Van arasındaki ulaşımı sağlayan 2 bin 644 rakımlı Tendürek Geçidi'nde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Kar yağışı özellikle geçidin yüksek kesimleri olan Somkaya ve Gülizar köyleri arasında tipiye dönüştü. Sıfırın altında 5 dereceyi bulan soğuk havanın da etkili olduğu bölgede bu durum, çoğunluğu ağır tonajlı birçok aracın yolda mahsur kalmasına neden oldu. Yolda kar temizleme ve tuzlama çalışmaları başlatan karayolları ekipleri, sürücüleri zincir takmaları ve yanlarında çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı. Kar yağışının durmasını bekleyen sürücüler ise Doğubayazıt-Çaldıran karayolu ayrımındaki dinlenme tesislerine sığındı. 

Kar yağışı Kop Dağı'nda araçları mahsur bıraktı 

Bayburt-Erzurum Karayolu Kop Dağı geçidinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı araçları mahsur bıraktı, ulaşımın aksamasına sebep oldu. Erzurum güzergahından Bayburt istikametine giden çok sayıda araç yoğun kar yağışı nedeniyle, Kop Dağı çıkışında mahsur kaldı. Kop Dağı'nda yaşanan kar engelinde herhangi bir kazanın yaşanmadığı, karayolu ekiplerinin ise yol açma ve tuzlama çalışması yaptıkları belirtildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...