Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'li belediye Mardin'de hayvanlara dehşeti yaşatmış

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
HDP'li belediye Mardin'de hayvanlara dehşeti yaşatmış

YAŞAM Haberleri  / İHA

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi döneminde Türkiye'de örnek gösterilen Mardin Sokak Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi, 31 Mart seçimlerinin ardından HDP’li belediye yönetimine geçmişti. Yeniden görevlendirme yapılmasının ardından tüm birimlerde inceleme yapılırken, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Mardin temsilcisi Veysel Ögdür, sosyal medya hesabından HDP'li belediye döneminde hayvanlara yaşatılan dehşeti gözler önüne serdi.

“Hayvanların hemen hemen hepsi uyuz olmuş” 

Hayvanların hemen hepsinin uyuz olduğunu kaydeden Ögdür, "Tedavi bekleyen, kanaması olan, kemiği dışarıda, kırık operasyonu bekleyen, acil müdahale edilmesi gereken ama çaresizce ölümü bekleyen birçok hasta, son derece kirli ve dışkıyla dolu zeminlerde son nefeslerini vermeye mecbur bırakılmışlar. Kedi evi ise tamamen felaket, günlerdir temizlenmemiş. Açık yarayla tedavi bekleyen, bir röntgeni bile çekilmeyen, dışkıdan yatacak temiz bir yer bile bulamayan ufacık kedilerle doluydu. Bunlar sadece gördüklerimiz, göremediğimiz nicesi çaresizce gitmiştir. Hastane ortamı, yerini her türlü hastalığa davetiye çıkarabilecek, sterilizasyondan uzak bir hal almış. Aksini iddia edecek olan varsa buradayım. Bunları iyi okuyun lütfen. Zamanında benim için ‘Biz ondan da hayvanseveriz, zaten sürekli sorun çıkarıyor' diyen zihniyet, bedelini hayvanlara ödetti. Üsttekilerden güç alıp ‘Ben hayvanların olduğu yere inmem, su da vermem' diyebiliyordu.

Bu durumu üstüne söylediğimde ise ‘karışma ona' deniyordu. Karışmadım ve 3 ayda eserinize bakın. Hayvanları bir yudum suya, bir lokma ekmeğe, tedaviye muhtaç ettiniz. Neden? O malzemeler kayyum dönemi alındığı için mi? Hayvanların partisi, siyasi görüşü, dini, dili var mı? Kendi hırslarınızın, çıkarlarınızın bedelini o garibanlara ödettiniz. Orası örnek bir hastane iken, bu duruma gelmesi orada görev yapan herkesi rahatsız etmeliydi. Artık enkaz durumda, nasıl toparlanır bilmiyorum. Olan, orada çaresizce ölümü bekleyen garibanlara oldu sadece. Hepinize yazıklar olsun. Bilmenizi isterim ki bu kötü döneme 3 ay gibi bir sürede sebep olan HDP belediyeciliğidir. Kayyum dönemi hizmetlerini buradan görebilirsiniz."
diye konuştu.  

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...