Beyaz ve kahverengi dışında renk yasak

Düzenleyen:
Beyaz ve kahverengi dışında  renk yasak

YAŞAM Haberleri

Sakarya’nın Osmanlı konaklarıyla ünlü ilçesi Taraklı’da, Kültür ve Turizm Bakanlığınca korumaya alınan, 100’ün üzerinde tarihî yapı bulunuyor.

İlçede, tarihi konakları canlandırmak ve turizme kazandırmak için Sakarya Valiliği ve ilçe belediyesi arasında protokol imzalandı. Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, binaların dış cephelerinde ana rengin beyaz, pencereler ve kat silmelerinin ise kahverengi olduğunu belirtti. Pilavcı “Bununla ilgili bir karar aldık. Bütün Taraklı’da yapılan yeni binaların bile görüntüsünün, Osmanlı zamanında olduğu gibi mevcut konaklarımızın hâli gibi yapmak istiyoruz. Belediye Meclisi toplantısında bununla alakalı karar aldık. İnşallah Taraklı’ya baktığınızda sadece tarihî konaklar değil, bütün evlerde gözünüzü tırmalayacak hiçbir şey olmayacak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...