HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Meteoroloji’den sağanak, kar yağışı ve hava durumu uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Meteoroloji’den sağanak, kar yağışı ve hava durumu uyarısı
Hava Durumu, Meteoroloji, , Haber

YAŞAM Haberleri  / İHA

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimler ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı, iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle güneyli, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı bulutlu 11
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif yağmurlu 13
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 16
Adana: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 20
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 17
Samsun: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 18
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 15
Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı, sabah saatlerinde sisli ve puslu 6
Diyarbakır: Parçalı bulutlu 15

İstanbul’da yeni haftada hava bulutlu ve yağmurlu

 

İstanbul’da bugün havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağı; en düşük 4, en yüksek 13 derece olacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın Güney ve Güneybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa), akşam saatlerinden sonra Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
İstanbul önümüzdeki 5 günde hava tahminleri şu şekilde;

“24 Şubat Pazartesi hafif yağmurlu, en düşük 4, en yüksek 13 derece. 25 Şubat Salı az bulutlu, en düşük 4, en yüksek 12 derece. 26 Şubat Çarşamba parçalı bulutlu, en düşük 7, en yüksek 17 derece. 27 Şubat Perşembe yağmurlu, en düşük 12, en yüksek 18 derece. 28 Şubat Cuma yağmurlu, en düşük 7, en yüksek 12 derece.”

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...