Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Onlar virüsü yendi!

Onlar virüsü yendi!

YAŞAM Haberleri

Türkiye’de bin 42 kişi Covid-19 ile verdiği mücadeleden zaferle çıktı. Sağlığına kavuşanlardan biri olan 29 yaşındaki genç “İmmün plazma” tedavisi için kanını bağışlayacağını söyledi.

Dünyada yeni tip koronavirüse yakalananların sayısı 1 milyon 254 bin 971’e ulaştı. Şu ana kadar ise 68 bin 713 kişi hayatını kaybetti. Vaka ve ölüm oranları artsa da sağlığına kavuşan kişilerin sayısı da yükselişe geçti. Dünya genelinde dün itibarıyla toplam 257 bin 199 kişi iyileşti. 27 bin 69  vakanın görüldüğü ülkemizde de 1.042 kişi hastalığı yenmeye başardı. Bu kişilerden biri de İzmir’de ikamet eden 29 yaşındaki Fırat Oral oldu. Hastanedeki serviste 12 günlük tedavisinin ardından güçlü bağışıklık sisteminin de etkisiyle virüsü alt eden Oral, taburcu olarak evine gönderildi.
Genç, Sağlık Bakanlığının koordinasyonu ve Türk Kızılay’ın yürütücülüğünde, Covid-19 hastalarına uygulanacağı duyurulan "immün plazma" tedavisi için kan plazması bağışı yaparak, diğer hastalara da umut olmak istediğini söyledi. Oral “Birine şifa olacaksam ne mutlu bana. Kanımı seve seve veririm” dedi. Hastalık sürecini de anlatan genç “Testim pozitif çıkınca yıkıldım. İster istemez insanın psikolojisi bozuluyor. Ben yoğun bakıma alınmadım. Normal serviste tedavi gördüm. Serum ve ateş düşürücü verdiler. O günden sonra herhangi bir ateş, öksürük gibi belirtilerim olmadı. Herhangi bir kronik hastalığım da bulunmadığı için hafif atlattım. İnşallah bu süreçten sonra da bir şey çıkmaz. Şu an evde on gün boyunca karantina altında kalacağım” diye konuştu.

86 YAŞINDA KAZANDI  
Sakarya'da oturan 86 yaşındaki Resmiye Işık da birçok kronik rahatsızlığının bulunmasına rağmen ölümcül salgından kurtularak yaşlılara umut oldu. Hastalığı umreden dönen oğlu Cavit ve gelini Hülya Işık’tan kapan yaşlı kadın “Hastalığı yendim, çok mutluyum. Allah herkesi korusun. Kimse dışarı çıkmasın” ifadelerini kullandı. Bu arada kadının, oğlunu ve gelini de sağlığına kavuştu.

"15 DAKİKALIĞINA MARKETE GİTTİM HASTALIĞI KAPTIM"
İstanbul’da radyo programcılığı yapan seslendirme sanatçısı Caner Bulut (37), koronavirüse yakalandı. İzmir’deki evinde kendisini izole eden sanatçı, yaşadığı süreci anlattı. Virüse, sadece 15 dakika süren alışverişi sırasında kaptığını belirten Bulut, şöyle dedi: Aileniz, yakınlarınız, devletiniz, sağlık çalışanları ve bütün dünya için dua edin. Hastanenin içini gören biri olarak hakikaten dikkatli olmanızı söylüyorum. Oralarda inanılmaz bir çaba var. Devletin bağış kampanyasını da elinizden geliyorsa destek verin, gelmiyorsa da susun. Çünkü hastalar için ciddi bir para, bir emek harcanıyor. Kolay bir şeyle karşı karşıya değiliz. Belki olayın ciddiyetinin farkına varmıyorsunuz ama eğer hastaneye düşerseniz ne kadar kötü olduğunu anlayacaksınız. Umarım kimseye bir şey olmaz. Ben de şimdilik iyi gibiyim. Sinan Yeniçeri İHA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...