Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Açıkta satılan ürüne kim dokundu bilemeyiz

Açıkta satılan ürüne kim dokundu  bilemeyiz

YAŞAM Haberleri

Bu korkunç virüs bulaşmadan yaşamak pek mümkün görünmüyor ama en azından mümkün olduğunca korunmak için yapmamız gerekenler var. Açıkta satılan hiçbir şeyi almamak bunlardan biri.

CANAN ERASLAN - Dokunmaya bayıldığımız ekmek sadece fırınlarla marketlerde poşetli olarak satılabilecek. Bunun dışında tüketici olarak yapmamız gereken, açıkta satılan hiçbir şeyi almamak olmalı. Ona bizden önce kim dokundu, kim ona dokunurken öksürdü, hapşırdı bilemeyeceğimiz için, bir merkezde, üretim yerinde ambalajlanmış ürüne güvenmek, riski en aza indirmek için şart. Acıbadem Üniversitesi Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş, baharatlar, ceviz, fındık, badem gibi sert kabuklu kuruyemişler ve dolduran kişi hasta mı, ambalajı steril mi bilemeyeceğimiz sütlerin açıkta satılanlarının alınmaması gerektiğini söylüyor. Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir de virüsten korunabilmenin en önemli yollarından birinin de ambalajlı ürünler olduğunu hatırlattı. Ancak bazı marketlerin ambalaj içine çürük ürünleri  koymaktan da vazgeçmesi gerekiyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...