Türk öğrencilere yardım elini yine Türkler uzattı

Düzenleyen:
Türk öğrencilere yardım elini yine Türkler uzattı

YAŞAM Haberleri

Türk iş adamları, koronavirüs sınırlamaları sebebiyle işlerini kaybeden Türklere barınma imkânı ve on binlerce dolar maddi yardım sağladı.

Avustralya’da yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemeye yönelik seyahat ve çalışma sınırlamaları sebebiyle işlerini kaybeden Türk öğrencilere destek, yine ülkedeki Türklerden geldi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir iş adamı 20 öğrenciye barınma imkanı sağlarken Türk iş adamları Ali Fuat Kahveci, Orhan Cıngıloğlu ve Muhammet Eriş, 300 öğrenciye toplam 30 bin dolarlık alışveriş çeki, Mahmut Baş da 20 öğrenciye yüzer Avustralya doları (Yaklaşık 400 lira) vereceğini açıkladı. Yüksek lisans öğrencisi Balkan Doğan “Devamlı alışveriş yaptığımız market bize yüzer dolarlık alışveriş çeki verdi. Böyle bir desteği düşünmüş ve öğrencilere dağıtıyor olmaları bence çok değerli bir şey” şeklinde konuştu. Melbourne şehir merkezindeki Flinders Kebap da Türk öğrencilere ücretsiz yemek vermeye başladı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...