HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ay'ı ve Satürn'ü izlemek 2 lira!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ay'ı ve Satürn'ü izlemek 2 lira!
Hasan Aker, Sinop, Teleskop, Haber

YAŞAM Haberleri  / İHA

Sinop’ta yaşayan emekli Hasan Aker (55), geçmişten beri tutkuyla gözlemlediği gökyüzünü insanların da görmesini istedi ve teleskobunu alarak sokağa çıktı. Sinop Aşıklar sahiline kurduğu teleskop sistemi ile gelenlere gökyüzüne dair seyir zevki sunuyor.

Gökyüzüne duyduğu hayranlık ile teleskoplar satın alıp incelemeler yapan Hasan Aker, çocukluğundan beri gökyüzünün bir tutku olduğunu ifade etti. Aker, her sene yaz akşamlarında Sinop Aşıklar sahilinde teleskop sistemini kurup insanlara gezegenleri, gökyüzünün güzelliklerini göstermeye çalışıyor.

"Hangi gezegenleri isterlerse ayarlayıp gösterebilirim"

İnsanların ilgisinin oldukça yoğun olduğunu söyleyen Aker, "Yaz aylarında sezonluk olarak teleskopla uğraşıyorum. Çoluk çocuk büyük küçük genç yaşlı bay bayan herkes gelerek izlemek istiyorlar. Ben de elimden geldiğince yardımcı oluyorum. Gerektiği yerde anlatıyorum, gökyüzünden bahsediyorum. Gelenlerin bütün gezegenleri görme şansı vardır. Tabii ki geceden geceye konumları değişiyor, o yüzden görülebilen gezegenleri gösterme şansım oluyor. Hangi gezegenleri isterlerse ayarlayıp gösterebilirim. Ücret o kadar da önemli değil. Önemli olan insanların gökyüzüne ilgi duyması merak etmesi" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...