Bakan Selçuk'tan 'Nasıl başladı, nasıl bitti?' paylaşımı

Düzenleyen:
Bakan Selçuk'tan 'Nasıl başladı, nasıl bitti?' paylaşımı

YAŞAM Haberleri

Milli Eğitim Bakanı 'Nasıl başladı, nasıl bitti?' akımına katılırken "hayalimde tır şoförü olmak vardı" dediği o yıllara ait fotoğrafını paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir zamanlar öğrencisi olduğu Emirler köyündeki ilkokulda çekilmiş fotoğrafını paylaşarak, sosyal medyadaki "Nasıl başladı, nasıl bitti" akımına katıldı.

Selçuk, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Emirler köyündeki ilkokulda öğrenciyken çekilen fotoğrafıyla, yıllar sonra Milli Eğitim Bakanı olarak bu okula yaptığı ziyaretin fotoğraflarına yer verdi. 

Bu paylaşımıyla sosyal medyadaki "Nasıl başladı, nasıl bitti" akımına katılan Selçuk, şunları kaydetti: "Nasıl başladı, nasıl bitti paylaşımlarına ben de katılayım. Burası, öğrencisi olduğum Emirler köyündeki ilkokul. Çok şey değişmiş ama duvarlar bugün bu kuzuların seslerini duyuyor. O zaman öğrenciydim, şimdi öğretmenim. Acaba bu yavrular, bu okula tekrar kim olarak dönecekler?"

SINIFTA KALDIM

Bakan Selçuk katıldığı bir televizyon programında o yıllarda tır şoförü olmayı hayal ettiğini anlatmıştı. Selçuk "4,5 yaşımda okula başladım. Ankara'da ikinci sınıfa devam ettim. Akademik yetersizliğim olmadığı gerekçesiyle iki öğretmenin beni sınıfa  almadı. Sonunda emekliliği yaklaşan öğretmenim sınıfına kabul etti. Sınıfta yokmuşum gibi sanki. Bir tek şekilde görülüyorum; ağabeyimden ablama, ablamdan da bana geçen siyah bir önlük var. Önlüğün yan taraflarında bulunan bir cebi çok yıprandığı için annem birini atmış, bir cebi de ters çevirip ortaya dikmiş. 700 kadar öğrencinin içinde cebi ortada olan tek öğrenci benim. Çok dikkat çekiyor bu, ama hiç kimse konuşmuyor. Öğretmen bir hikaye anlatarak, 'sekmek ne demek' diye sordu. Sınıfta da sekmeyi bilen bir tek ben oldum. Öğretmenim beni alkışlattı ve teneffüste çocuklar benimle ilk kez konuşmaya başladı. Lise döneminde 2 ay kadar okuldan kaçtım. Bunun üzerine babam "Okumayıp benim gibi dolmuş şoförü mü olacaksın?" dedi. Hayır, ben TIR şoförü olacağım diye cevap verdim. Lisede bir yıl sınıfta kaldım. Ardından Ankara Üniversitesi'nde Eğitim Bilimleri Fakültesine devam ettim. Bu sürede dolmuş ve taksi şoförlüğü yaptım" demişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...