Siirt'te 5,0 büyüklüğünde deprem

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Siirt'te 5,0 büyüklüğünde deprem

YAŞAM Haberleri  / İHA

Merkez üssü Siirt’in Kurtalan ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, merkez üssü Siirt’in Kurtalan ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi. Deprem, Siirt başta olmak üzere Diyarbakır, Batman, Mardin’de de hissedildi.
Siirt’te deprem nedeniyle vatandaşların panikle dışarı çıkarken, Mardin’de bir radyo binasındaki eşyaların sallandığı görüldü.

AFAD'dan yapılan açıklamada deprem sonrası olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bildirildi.

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu depreme ilişkin yaptığı açıklamada "Siirt ve Kurtalan ilçe merkezinde hasar yok. Ekiplerin kırsalda araştırması sürüyor." dedi.

Belediye Başkanı Salim Sever, "Beldeyi gezdim. Küçük hasarlarımız var. Çok şükür sorun yok." dedi.

Saat 08.45'te meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından herhangi bir olumsuzluğa karşı Kızılay, AFAD, 112 Acil ve UMKE ekipleri sahada bulunuyor. 

Telekom yetkilileri de depremden etkilenen Kayabağlar beldesi ve Karabağ köyünde incelemelerde bulundu, iletişim hatlarından herhangi bir sorunun yaşanmadığı belirlendi.

Kurtalan ilçe merkezinde de bazı iş yerlerinde hafif hasar oluştu. İlçeye bağlı Ağaçlıpınar köyünün cami minaresinin bir bölümü yıkıldı.
Bu arada, deprem anı il merkezinde bir rehabilitasyon merkezinde ve Kurtalan ilçesinde bazı iş yerlerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi. 
Kayabağlar Belediye Başkanı Salim Sever, sarsıntıyı hissettiklerini belirterek, "Deprem sırasında Kur'an okuyordum, çocuklar ağlamaya başladı. Dışarıya kendimizi attık. Sonra beldeyi gezdim. Küçük hasarlarımız var. Çok şükür sorun yok. Şükür ediyoruz. Şu ana kadar problemimiz yok. Allah devletimizi, milletimizi korusun." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem açıklaması

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür Kurtalan depremine ilişkin "Deprem Bitlis-Zagros Sütur Zonu içerisinde. Dolayısıyla deprem ters bir faylanma (bindirme) sonucu olmalı. Bu sütur zonu Arap Levhası ile Doğu Anadolu ve Anadolu Levhasının çarpışma sınırını ifade ediyor." açıklamasında bulundu.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...