Atıktan sanat

Atıktan sanat

YAŞAM Haberleri

Düzceli motor ustası Murat Çetin cıvata,rot, zincir gibi çöpe atılan araç parçalarını sanat eserine dönüştürüyor. Şu anakadar 350 eseri olan Çetin, bir de 250 kiloluk dev savaş robotu yaptı.

Makine teknikeri olan ve uzun yıllar ilaç sektöründe çalışan 47 yaşındaki Murat Çetin, 12 yıl önce tanıştığı motor ustasının yanında işbaşı yaptı. Burada işi öğrenen Çetin, 5 yıl boyunca buji, cıvata, kayış, zincir, amortisör ve mekanik birçok atık parçayı biriktirdi. Daha sonra bunları bir araya getirerek motosiklet, tank, asker, baykuş, fotoğraf makinesi gibi 350 küçük figür ve obje yaptı. Ancak daha büyük parçalar elde edince 190 santimetre uzunluğunda ve 250 kilogram ağırlığında bir savaşçı heykel robot yaptı. Yine hayalinde canlandırdığı biri "rock yıldızı" 2 heykel daha yapan Çetin, kentteki kamu kurumlarının da dikkatini çekti. Ürünlerinin "sıfır atık" projelerinde sergilenmesi için davet aldı. Çetin, büyük ilgi gören heykellerine yenilerini eklemek için parçalar biriktirmeye devam ediyor. DÜZCE

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...