Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çalışanların yüzde 57'si dışarıda yemek tüketmek için güven duymuyor

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Çalışanların yüzde 57'si dışarıda yemek tüketmek için güven duymuyor

YAŞAM Haberleri  / iHA

Pandemi koşullarında çalışanların yemek yeme alışkanları değişiyor. Çalışanlar arasında yapılan bir araştırmada virüs endişesiyle işyerine evden yemek getirenlerin oranı yüzde 29 olarak saptandı. Dışarıda yemek yemeğe sağlık açısından güvenmeyenlerin oranı yüzde 57 oldu.

Çalışanların pandemi dönemindeki öğle yemeği alışkanlıkları araştırıldı. Bir paketli yemek sağlayıcısının gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarına göre, çalışanların yüzde 29’u öğle yemeğini evden götürmeyi tercih ediyor.

Şirketlerin yüzde 26’sının herhangi bir öğle yemeği politikası bulunmuyor. Salgın döneminde çalışanların yemek tercihlerindeki önceliği hijyen oldu. Dışarıda yemek yemeğe sağlık açısından güvenenlerin oranı yüzde 43 oldu.

Araştırmaya katılan çalışanların yüzde 26’sının, şirketinde herhangi bir öğle yemeği uygulaması bulunmadığı belirlendi. Bu dönemde evden çalışan beyaz yakalılarda yüzde 17 iken, kendi hesabına çalışanlarda yüzde 46’ya çıkıyor. Yarı zamanlı çalışanların yarısına yakını da çalıştığı şirkette herhangi bir öğle yemeği politikasına tabi değil.

Tam zamanlı çalışanların yüzde 33’ü şirkette pişirilen yemeği, yarı zamanlı çalışanların yüzde 43’ü evden yemek götürmeyi; evden çalışanların yüzde 46’sı ise yemek kartı/ çeki/ fişi ile dışarıdan yemek yemeyi daha çok tercih ediyor.

Rakamlara göre, işyerinde veya dışarıda yenilen öğle yemeğinde, çalışanların en fazla önem verdiği kriter hijyen olarak öne çıkıyor. İşyerinde veya dışarıda yenilen öğle yemeğinde çalışanların en önem verdiği kriter yüzde 36 oranla hijyen oldu. Bunu; yüzde 27 ile sağlık, yüzde 21 ile lezzet ve yüzde 16 ile bilindik yer olma izled

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...