Sakarya ve Eskişehir'deki patlama seslerinin kaynağı belli oldu

Düzenleyen:
Sakarya ve Eskişehir'deki patlama seslerinin kaynağı belli oldu

YAŞAM Haberleri

Sakarya'nın Hendek ilçesinde duyulan patlama sesi, çok sayıda ekibi harekete geçirdi. Paniğe sebep olan ve çok sayıda vatandaşı korkutan sesin kaynağının, uçağın ses duvarını aşmasından kaynaklı olduğu ortaya çıktı.

Sakarya Hendek'te saat 16.30 sıralarında büyük bir gürültü köptü. Ardından sesin geldiği yöne doğru itfaiye, AFAD, sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Fabrikaların bulunduğu alanda inceleme yapan ekipler, herhangi bir bulguya rastlamadı. Çalışmalar sırasında birçok vatandaş panikle kendini sokağa attı. Bu esnada bir ses de Eskişehir'den duyuldu. Orada da herhangi bir aksilik görülmedi. Uzun araştırmala sonucunda sesin, test uçuşu sırasında ses hızını geçen bir askerî uçağın sebep olduğu belirlendi. Konuya dair açıklama yapan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım seslerin sonik patlamadan kaynaklandığını belirterek "Kıymetli hemşehrilerimiz, ilimizde bir patlama meydana geldiği yönünde ihbarlar gelmiş ve paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. İlimiz genelinde yapılan taramada herhangi bir patlama veya olumsuzluk olmadığı ilgili birimlerimizce tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı. Hendek ilçesinde oturan Kenan Esenboğa "Çok yoğun, şiddetli bir patlama duyduk. Bildiğiniz üzere Hendek'te çok patlama yaşandı. Bizde buraya heyecanla geldik. Polis ekiplerinin arkasına takıldık. Eşimiz, dostumuz, akrabalarımız burada çalışıyor. Bizlerde polis ve jandarmayla beraber geldik. Olay yerinde hiç bir şey yok. Asılsız ihbar olduğu söyleniyor. Bütün ekipler burada. AFAD, jandarma, polis, itfaiye hepsi burada. Bizde, 'akrabalarımıza bir şey oldu mu?' diye geldik ama bir şey bulamadık" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...