Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Samsun Valisi açıkladı: 3 ilçemizde toplu vakalar ile karşılaştık

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Samsun Valisi açıkladı: 3 ilçemizde toplu vakalar ile karşılaştık

YAŞAM Haberleri  / İHA

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 'il dışı' kaynaklı bazı toplu vakalar ile karşılaştıklarını belirterek, "3 ilçemizde toplu vakalarımız oldu. Maalesef bir ilçede 40, bir ilçede de 30'a yakın pozitif vaka var. Onları karantina yurduna yerleştirdik" dedi.

Koronavirüsün mutasyona uğramış halinin en yoğun olduğu illerden biri olan Samsun, uzun süre Türkiye’de nüfusa oranla vaka sayısına sahip en yüksek il konumundaydı. Alınan sıkı tedbirlerin ardından Samsun, nüfusa oranla en çok vaka görülen iller sıralamasında 1. sıradan 40. sıraya kadar geriledi. Samsun Valisi Zülkif Dağlı, bir günlüğüne açılan semt pazarını ve denetim noktalarını kontrol ettikten sonra koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının evine ziyaretlerde bulundu. 

"İL DIŞI TOPLU VAKALAR RİSKİMİZİ ARTIRIYOR"

Bayram öncesi uyarılarda bulunan Vali Dağlı, "Ayvacık, Asarcık ve Salıpazarı ilçelerinde toplu vakalarımız oldu. Bunlar da toplu olarak Samsun dışından gelen vatandaşlarımızdır. Maalesef birinde 40, birinde 30'a yakın pozitif vaka var. Onları karantina yurduna yerleştik. Bu şekilde gelişler bizim için her zaman risklidir. Dışarıdan gelenler en azından evden çıkmasınlar. Toplu olarak gelenler evden çıkmasınlar. Birbiriyle mümkün olduğu kadar görüşmemeleri gerekiyor. Bu bizim riskimizi artırıyor. Maviye dönme durumumuzu riske atıyor. Bayrama yaklaştık. Bayramda en önemli üzerine durmamız gereken konu artık bu yıl bayramı geçen yıl olduğu gibi sadece kendi ailemizle beraber geçireceğiz. Kesinlikle ziyaret yapma şansımız yok. En yakın da olsa, yakın komşularımız da olsa kesinlikle bir araya gelmemektir. Bu bayramda artık buna katlanmak zorundayız. İnşallah bayramdan sonrada ülke olarak Samsun olarak rahatlarız. Bildiğiniz gibi 3- 4 hafta gündemde kaldık. En fazla sayılar bizdeydi. 2 haftadır bir rahatlama dönemine girdik. Bütün çabamız, çalışmamız Samsun ilk maviye nasıl döndürürüz, bununla ilgili çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan beklentimiz kesinlikle bu kurallara uymalarıdır" şeklinde konuştu.

Samsun Valisi açıkladı: 3 ilçemizde toplu vakalar ile karşılaştık

"MİLLETİN İZDİHAMA YOL AÇMAMASI İÇİN KONUYU TAKİP EDİYORUZ"

Dağlı, "Pazarlarımız haftada bir defa da olsun açıldı. Bugün açık, önümüzdeki hafta cumartesi de açık olacak. Samsun genelinde 69 tane pazarımız bugün açık. Girişte dezenfektanımızı aldık, ateş ölçümümüz yapıldı. Vatandaşımız gayet sakin. Burada zabıtalarımız, emniyet kuvvetlerimiz var. Buranın sakin olması, milletin izdihama yol açmaması için konuya vaziyet ediyoruz. Takip ediyoruz. Bugün 10.00'dan 17.00'ye kadar pazarlarımız açık olacak. Buradaki amacımız üreticimiz elindeki fazla sebze ve meyveyi vatandaşımıza sunmaktır. Pazarcı esnafımızın haftada bir defada olsa çalışmalarını sağlamaktır. Son olarak değerli vatandaşlarımızın pazardan alışveriş yapmak isteyenlere bir imkan sağlamaktır. Akşama kadar anonslarımız yapılacak. Maske artık takılıyor, oturdu. Mesafeye de çok fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Mesafe son derece önemlidir. Vatandaşımız biraz daha seyrek bir şekilde pazar alışverişi yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.

"DENETİMLERİ ÇOK SIKI TUTUYORUZ"

İzin belgelerinin tamamını çok ayrıntılı olarak bakmak durumunda olduklarını belirten Vali Dağlı, "Biraz önce hastaneden geldiğini söyledi bir vatandaşımız. Belgelerine baktık. Hastaneden geldiğini oradaki kesilmiş fişten anladık. Randevu belgesinden anladık. İlaç yazılmış anladık. Aksi takdirde o vatandaşımıza ceza yazmak durumunda kalacaktık. Çok sıkı tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

"12 SAĞLIKÇIMIZI KAYBETTİK"

Ramazan Bayramı öncesi koronavirüs nedeniyle vefat eden sağlık çalışanlarının ailelerinin yanına giderek bayramlarını kutlayan Dağlı, "1 yılı geçti ve yoğun bir korona virüs mesaimiz var. Can kayıplarımız oldu. Bu konuda en fazla canla başla çalışan sağlıkçılarımızdan maalesef kayıplarımız oldu. Biz Samsun olarak 12 tane sağlıkçılardan kaybımız var. Bunların içerisinden doktorlarımız, hizmetli, eczalarımız, hemşirelerimiz her kademeden sağlık çalışanlarımız var. Bayram vesilesiyle vefat eden sağlık çalışanlarımızın ailelerini ziyaret ediyoruz. Tabi bunlar acı günlerdir. Onların acılarını paylaşmak istedik" açıklamasında bulundu.

Denetimlere ayrıca, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç ve emniyet görevlileri katıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...