İsrail, köy evlerini topçu atışına tuttu: Onlarca Filistinli yaralandı

Düzenleyen:
İsrail, köy evlerini topçu atışına tuttu: Onlarca Filistinli yaralandı

GÜNDEM Haberleri

İsrail, kanlı saldırılarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Kana doymayan siyonistler, bu defa topçu atışıyla vurdu.

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Ummu en-Nasr köyünde tarım arazilerini ve evleri yoğun topçu atışıyla hedef aldı. Saldırı sonucu onlarca Filistinli yaralandı. Bölgeye peş peşe sevk edilen ambulanslar, yaralıları hastaneye yetiştirebilmek için saniyelerle yarıştı.

1 ÇOCUK DAHA HAYATINI KAYBETTİ
Topçu bombardımanının ardından 1 çocuğun hayatını kaybettiği, 15 kişinin ise yaralandığı öğrenildi. Bölgede bombardıman sonucu birçok evin hasar gördüğünü bildiren yetkililer, sivillerin evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

SİYONİSLTER, BİNDEN FAZLA ROKET ATTI
İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Şeyh Cerrah Mahallesi ve Mescid-i Aksa’da Ramazan ayının başından itibaren devam eden gerginlik 7 Mayıs'ta İsrail polisinin Filistinlilere plastik mermi ve ses bombaları ile müdahale etmesiyle tırmanmaya başladı.

İsrail polisinin Doğu Kudüs’ün farklı bölgelerinde Filistinlilere yönelik müdahalelerinin şiddetinin artması üzerine Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanıdı.

İsrail polisinin Filistinlilere saldırılarını durdurmaması üzerine Filistinli direniş grupları, İsrail'i şu ana kadar 1000'den fazla roketle hedef aldı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirdi. İsrail’in Gazze’de 500’ün üzerinde hedefi vurduğu 150 hava saldırısında şimdiye kadar 27'si çocuk 103 Filistinli şehit oldu, 580 kişi ise yaralandı.

Ayrıca İsrail, Filistin ve İsrail toprakları içinde yüzlerce Filistinliyi de gözaltına aldı.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...