Marmara'daki deniz salyaları dünya basınında

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Marmara'daki deniz salyaları dünya basınında

YAŞAM Haberleri  / NTV

Küresel ısınma, aşırı avlanma ve kirliliğin artmasıyla Marmara kıyılarını son birkaç aydır örten ve halk arasında deniz salyası olarak bilinen müsilaj, uluslararası basının gündemine taşındı. ABD’li The Washington Post tarafından yapılan haberde, balıkçıların aylardır balık yakalayamadığı ve deniz salyasının su yüzeyinin 30 metre altına ulaşarak binlerce balık, mercan ve salyangozun ölümüne neden olduğu ifade edildi.

Son aylarda Marmara'yı tehdit eden deniz salyası ABD gündemine taşındı.

The Washington Post’ta yayınlanan haberde, Marmara Denizi'ndeki balıkçıların aylardır balık tutamadığına dikkat çekildi.

Bunun nedeni ise "deniz salyası” olarak bilinen yapışkan bir maddenin, su yüzeyinde yüzerek balıkçı ağlarını tıkaması ve iç denizde bulunan balıkların yenmek için güvenli olup olmayacağı konusunda şüpheler uyandırması.

ARTAN SICAKLIKLAR DURUMU DAHA DA KÖTÜLEŞTİRİYOR
Bilim insanları, müsilajın yeni bir fenomen olmadığını, ancak küresel ısınmanın neden olduğu ve artan su sıcaklıklarının durumu daha da kötüleştirdiği konusunda uyarıyor.

Çevre kirliliği, tarımsal ve işlenmemiş kanalizasyon akışı da dahil olmak üzere birçok insan faaliyetiyle ilgili faktörün, bu durumun üzerinde etkisi bulunuyor.

Ayrıca, suyun yüzeyini kaplayan bir katman oluşturduğunda, deniz altında oksijen seviyelerini düşürüleceğinden toplu balık ölümlerine neden olabileceği belirtiliyor.

BİNLERCE BALIK ÖLÜ BULUNDU
Geçen Nisan ayında deniz biyologları, deniz salyasının, Marmara Denizi’nin yaklaşık 30 metre altındaki mercanları örttüğünü keşfetti ve o zamandan beri bazı sahil kasabalarında binlerce balık ölü bulundu.

Son haftalarda İstanbul sahil şeridi giderek bej bir halıya benzemeye başladıkça sorunu görmezden gelmek iyice zorlaştı.

Geçimini sağlamak için denize bel bağlayan balıkçılar da aylardır zor durumda kalıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...