Mevsimlik tarım işçileri Covid'e karşı aşılanıyor

Düzenleyen:
Mevsimlik tarım işçileri Covid'e karşı aşılanıyor

YAŞAM Haberleri

Bursa Karacabey'e gelen mevsimlik tarım işçileri tek tek aşılanıyor. Aşı olmaktan korkanlar ise sağlık ekipleri tarafından ikna ediliyor.

Koronavirüse karşı aşılama çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda, Bursa Karacabey’de baştan mevsimlik tarım işçileri olmak üzere kırsalda yaşayan vatandaşlara aşı yapıldı. İlçede bulunan çadır kenti ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, aşılama çalışmalarını inceledi. Yavuzyılmaz, ilçeye bağlı kırsal Bakırköy Mahallesi'nde yaşayan ve korktuğu için Covid-19 aşısı olmak istemeyen 74 yaşındaki Fikriye Erdem'i de ikna etmeyi başardı.

Mevsimlik tarım işçileri Covid'e karşı aşılanıyor

“AŞI OLMAKTAN ÇOK KORKTUM”

Erdem, Yavuzyılmaz'ın mobil aşı ekipleriyle evine yaptığı ziyaretten mutluluk duyduğunu belirterek, "Komşumuz koronavirüs geçirdi. Rahatsızlığım nedeniyle ben çok dikkat ettim. Hasta olacağım diye dışarılara hiç çıkmadım, gezmedim. Devamlı evde kaldım. Aşı olmaktan çok korktum. Şimdi siz aşımı yaptınız. Hepinizden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.


Mevsimlik tarım işçileri Covid'e karşı aşılanıyor

“AŞISIZ VATANDAŞ BIRAKMAYACAĞIZ”

Yavuzyılmaz ise vatandaşların aşı olmaktan korkmaması gerektiğini belirterek "Bu illetten kurtulmanın çaresi aşı olmaktır. Aşısız vatandaş bırakmayacağız. Fikriye teyzemizin de aşısını yaptık. Buradan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum; hakkı olan herkes aşısını yaptırsın. Aynı zamanda her ne kadar izole olsak da etrafta kimse olmasa da önlemlerimizi alalım" dedi.

Mevsimlik tarım işçileri Covid'e karşı aşılanıyor

MOBİL SAĞLIK EKİPLERİ SEFERBER OLDU

Yavuzyılmaz "Mevsimlik tarım işçilerinin, koruyucu sağlık hizmetleri başta olmak üzere her türlü sağlık problemleri mobil sağlık ekiplerimiz tarafından sağlanıyor. Ayrıca aşı sırası gelen tarım işçilerimizin de Covid-19 aşısını bulundukları çadır kentte yapıyoruz" diye konuştu. Mevsimlik tarım işçileri ise ekiplerin çadırlarına gelip aşı yapmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.






Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...