Özel sektörü bıraktı, kendi işinin patronu oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Özel sektörü bıraktı, kendi işinin patronu oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

11 yıl boyunca özel sektörde çalıştıktan sonra aldığı destek ile kültür mantarı üretim tesisi kuran Ümran Akça, kendi işinin patronu oldu. Akça, "Hep kendi işimi kurup üretim yapmak istedim. Çok şükür önüme böyle bir fırsat çıktı ve böylelikle hem üretime, hem de kendi işime geçmiş oldum" dedi.

Ordu'da yaşayan ve yaklaşık 11 yıl boyunca bankacılık ve otomotiv gibi özel sektörlerde çalıştıktan sonra kendi işine sahip olmak isteyen 36 yaşındaki Ümran Akça, hibe desteği ile mantar tesisi kurdu. En büyük hayallerinden olan tarımsal faaliyeti hayata geçirmek isteyen Akça, mantar üretimine karar vererek yüzde 55 hibe desteği aldı. Akça, tesisin kurulumundan sonra yapılan ilk iki hasatta 4 ton ürün elde etti. 

"HAYALİM ÜRETİM YAPMAKTI"

Mantarların, bebek gibi bakım istediğini ancak işini sevdiği için keyif alarak yaptığını belirten Ümran Akça, üretime başlamaktan dolayı memnun olduğunu ve üretim hayalini gerçekleştirdiğini belirtti.

Akça, üretime Ramazan ayında başladıklarını ve talebin beklentilerinin üzerinde olduğunu söyledi. "Şu an yetişemediğimiz için ikinci odamızı da faaliyete geçiriyoruz. Mantarlar bebek gibi bakım istiyor. Çok fazla ilgi istiyor ama severek yapılınca bu sizi yormuyor" diyen Akça, "Daha kolay bir üretim de olabilirdi ama mantarı bembeyaz toplarken o zorlukları unutuyorsunuz. Yaklaşık 3 yıl banka sektörü ve sonrasında da 8 yıl boyunca otomotiv sektöründe çalıştım. Ama hep kendi işimi kurup üretim yapmak istedim. Çok şükür Rabbim de önüme böyle bir fırsat çıkardı ve böylelikle hem üretime, hem de kendi işime geçmiş oldum” dedi.

İLK İKİ HASATTA 4 TON MANTAR ELDE ETTİ

Akça, ilk iki hasatta şimdiye kadar yaklaşık 4 ton mantar hasadı yapıldığını belirterek, toptan şekilde satış yaptıklarını ve İstanbul, Trabzon, Adana, Osmaniye, Giresun ve Samsun’a da mantar gönderimi sağladıklarını kaydetti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...