Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"AFAD'tan geldik" yalanıyla kaçak kazı yapanlar hakkında yeni gelişme

Düzenleyen:
"AFAD'tan geldik" yalanıyla kaçak kazı yapanlar hakkında yeni gelişme

YAŞAM Haberleri

Köylüleri kandırıp ormanlık alanda iş makineleriyle hazine arayan 13 kişinin, adliyedeki işlemleri tamamlandı. 30 saatlik yargılama sonrası şahıslar hakkında karar verildi.

Kastamonu’nun Hanönü ilçesine bağlı Kavak köyüne gelen bir grup, “AFAD görevlisiyiz. Bölgede heyelan ve deprem önleyici çalışmalar yapacağız” dedi. Ardından şahıslar, iş makineleriyle ormanlık alanda çalışma başlattı. Grup, ara sıra da muhtara, cami hoparlöründen “Gaz sızıntısı var. Evlerinizden çıkmayın” şeklinde yaptırdı. 

13 ŞÜPHELİYE GÖZALTI

 Bir süre sonra durumdan haberdar olan Jandarma ekipleri, olay yerine gitti. Ekipler, şahısların belge olarak gösterdikleri kâğıtların sahte olduğunu belirledi. 3 gün boyunca kaçak kaz yaptıkları anlaşılan şahısların, 20 ila 100 metre derinliklerinde çukurlar açtıkları tespit edildi. Bunun üzerine Ü.F. (45), H.T. (40), O.Ö. (35), T.Y. (43), O.Ç. (40), K.L. (34), Ö.S. (38), İ.Ü. (37), S.Y. (30), G.D. (28), M.K. (45), Ü.Ö. ve A.K. gözaltına alındı. 

YARGILAMA 30 SAAT SÜRDÜ

 Karakoldaki işlemleri tamamlanan 13 zanlı, güvenlik önlemleri altında Taşköprü Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerin yargılanması yaklaşık 30 saat sürdü. İçlerinden 7’si tutuklanıp cezaevine gönderildi, 4’ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 6 kişi serbest bırakıldı. 

 



Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...