Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kapıkule'de duygusal anlar: Vatana giriş yapan gurbetçiler ağladı

Düzenleyen:
Kapıkule'de duygusal anlar: Vatana giriş yapan gurbetçiler ağladı

YAŞAM Haberleri

Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, Türkiye'ye gelmeye başladı. Covid yüzünden geçen sene vatanlarını göremeyen gurbetçiler, sınırdan giriş yaptıklarında duygusal anlar yaşadı.

Pandemi sebebiyle uzun süredir vatanlarını ziyaret edemeyen gurbetçiler, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan peyderpey giriş yapmaya başladı. Bulgaristan sınırını geçerek Türkiye'ye giriş yapan gurbetçiler, mutluluktan gözyaşı döktü.

"BURAYA GELİNCE TOPRAĞI ÖPÜYORUM"

Almanya'da yaşayan Raif Uçar da duygulananlardan biri oldu. Memlekete olmanın huzurunu yaşadığını belirten Uçar "Türk bayrağını görünce duygulandım. Gözyaşlarımı tutamadım. Vatan özlemi çok başka. Çok duygulanıyoruz Türkiye'ye girince. Yılların birikimi bu, 40 yıldır gurbetteyiz. Anlatamam duygularımı. Buraya gelince hemen toprağımı öpüyorum" dedi.

"SILA ÖZLEMİ GURBETÇİNİN ÇİLESİ"

Baba ocağı Sivas'a giden Alaattin Küçükkaya ise Türkiye'ye gelmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığını söyledi. Vatanına girişte ayrı bir mutluluk yaşadığını anlatan Küçükkaya "Sıla özlemini gurbetçiler hep çekiyor. Özlem içimizde. Gelişler başladı, oldukça yoğunluk var. Ağustos ayının sonuna kadar gurbetçilerin akını olur" ifadelerini kullandı.

"BURADA GÜVENDEYİZ"

Ayşe Balta da ana vatana gelmenin sevincini yaşadıklarını belirterek "Çok mutluyuz. Çok iyiyiz, şükrediyoruz. Memleketimizle her zaman gurur duyuyoruz. Türk bayrağının altına girince kendimizi çok rahat ve güvende hissediyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, Covid-19 salgını nedeniyle geçen sene Türkiye'ye gelmekte zorluk yaşayan gurbetçilerin yurda girişlerinde bu yıl yoğunluk bekleniyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...