HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fındık bahçesini temizlerken göktaşı buldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Fındık bahçesini temizlerken göktaşı buldu
Ordu, Göktaşı, Meteor, Ünye, Haber

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ordu'da fındık bahçesini temizlerken bulduğu taşın 'göktaşı' olduğunu iddia eden Mithat İsevi, taşın 27 Şubat akşamı gökyüzünde görülen ışık huzmesi sonucu yeryüzüne düşen meteor olduğunu ve iyi bir teklif gelirse taşı satmayı düşündüğünü söyledi.

27 Şubat akşamı neredeyse tüm Türkiye'de aynı anda gökyüzünde görülen ışık huzmesi sonrası, bazı illerde vatandaşlar göktaşı bulduklarını söylemiş ve bu durum herkeste heyecana neden olmuştu. Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Mithat İsevi, yeryüzüne düşen meteoru kendi fındık bahçesinde bulduğunu iddia etti.

1,5 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA

Fındık bahçesinde ablası ile birlikte çalışırken göktaşına benzer bir cisim bulan İsevi, yaptığı araştırmalar sonrası taşın 27 Şubat akşamı saat 22.57'de gökyüzünde oluşan ışık huzmesi ile birlikte düşen göktaşı olduğunu söyledi. Mıknatısın taşa yapıştığını söyleyen İsevi, 1,5 kilogram ağırlığındaki taşa iyi bir teklif gelmesi durumunda taşı satabileceğini ifade etti.

"YAPISI DEMİR GİBİ"

"Mıknatısla denedik, mıknatıs etkileşim kurarak taşla birbirini tutuyor" diyen İsevi, "Yapısı demir gibi ve kokusunun ise kaynaklı demir kokusu gibi olduğunu gördük. Kilogram olarak yaklaşık 1,5 kilogram civarında. En büyüğünü 750 gram, 1 ufağı 450 gram ve en küçüğünü ise 150 gram olarak tarttık. Taşlar fındık bahçesinde birbirlerine yakın çevrelere düşmüşlerdi" dedi.

Fındık bahçesini temizlerken göktaşı buldu

"İYİ BİR TEKLİF GELİRSE SATMAYI DÜŞÜNÜRÜM"

Evinde taş koleksiyonu biriktiren ve iyi bir teklif gelmesi durumunda taşları satabileceğini söyleyen İsevi, "Bu taşları şu anda satmayı düşünmüyorum. Çünkü evimde farklı görünümlü taş koleksiyonum var. Ben elimde bunları değerlendirmeyi düşünüyorum. Tabii şu an satmayabilirim ama iyi bir teklifte gelirse satmayı düşünürüm" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...