Salya kabusu bitmiyor! Tüm sahili kapladı

Düzenleyen:
Salya kabusu bitmiyor! Tüm sahili kapladı

YAŞAM Haberleri

Tekirdağ'da halk dilinde deniz salyası olan müsilaj, Süleymanpaşa'daki sahili kaplayarak adeta salya çölüne döndürdü.

Müsilaj kabusu sürüyor. Bir yandan denizlerdeki temizleme çabaları yüksek performansla sürdürülürken, öte yandan müsilaj artmaya ve yayılmaya devam ediyor. Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinden gelen görüntüler durumun vehametini bir kez daha gözler önüne serdi. Deniz salyası tüm sahili kapladı.

DENİZ SALYASI ÇÖLÜ

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde deniz kıyılarına müsilaj yayılarak sahilin tamamını kapladı. Sahil, adeta deniz salyası çölüne dönüştü.

Daha önce sağanak yağış ve rüzgarların etkisi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yoğun temizlik çalışmalarının ardından salyadan temizlenen Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi kıyılarında, dün müsilaj belası tekrar kendini göstermeye başladı. Hızla yayılan salya bugün öğlen saatlerinden itibaren Süleymanapaşa sahilinin tamamını kapladı. Müsilajın hızla yayılması ile sahilde salya çölünü andıran görüntüler ortaya çıktı. Bölgede bulunan balıkçılar ise bu beladan bir an önce kurtulmayı umut ediyor.

Salya kabusu bitmiyor! Tüm sahili kapladı

DENİZ SALYASI (MÜSİLAJ) NEDİR?

Halk dilinde deniz salyası olarak da bilinen müsilaj, neredeyse tüm bitkiler ve bazı mikroorganizmalar tarafından üretilen kalın, yapışkan bir maddedir. Ciddi bir çevre tehdidi olan müsilaj, balıkçı ağlarına yapışıp, avlanmayı da zorlaştırıyor. Öte yandan, 1980-2010 yılları arasında müsilaj salgınlarının sayısının katlanarak arttığı ve 2 ila 3 aya kadar yaşam süresi olduğu belirtildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...