Acil’e başvuranların sayısı yüzde 60 azaldı

Acil’e başvuranların sayısı yüzde 60 azaldı

YAŞAM Haberleri

Aşılama çalışmalarının hızlanması sonrası ortaya çıkan veriler sevindirdi. Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, son bir aydaki tabloyu anlattı.

Oğuztürk, aşılamanın bu şekilde devam etmesi durumunda temmuz sonuna doğru toplumsal bağışıklık oranına ulaşılabileceğini ifade etti. Prof. Dr. Hakan Oğuztürk “Haziran ayı itibarıyla Covid-19 hastalarının oranı ciddi anlamda azaldı. Acile Covid-19 şikâyetiyle gelen hastaların oranı son bir ayda neredeyse yüzde 60 oranında düştü. Ağır hasta sayıları da yüzde 50 oranında azalmış durumda. Bu, hastanede korona hastalarına ayrılan yerlerin de aynı şekilde azalmasına yol açıyor. Bunda, yaz dönemi olmasının, bireysel tedbirlere uyumun ve aşılamanın devam etmesinin ciddi katkısı var” dedi.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...