Duygu Delen davasında yeni gelişme

Düzenleyen:
Duygu Delen davasında yeni gelişme

YAŞAM Haberleri

Gaziantep'te 17 yaşındaki Duygu Delen'i öldürdüğü iddia iddiasıyla tutuklanan Mehmet K, geçen hafta ev hapsi kararıyla tahliye edildi. Bir üst mahkeme ise şüpheli hakkında yeni bir karar aldı.

Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi'nde 13 Ağustos 2020'de şüpheli bir ölüm yaşandı. 17 yaşındaki Duygu Delen, 5 katlı apartmanın 4'üncü katından düşerek hayatını kaybetti. Polis, evde bulunan Mehmet K'yi (20) gözaltına alındı. Tutuklanan şüpheli hakkında "çocuğun kasten öldürülmesi" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hakaret" ve "konutta yağma" suçlarından çeşitli oranlarda ceza istemiyle dava açıldı. Ardından mahkeme keşif kararı verdi ve olay yeri inceleme uzmanı, fizik mühendisi, adli tıp uzmanı ve bilgisayar teknolojisi uzmanından oluşan bir heyet oluşturuldu. Heyet, 19 Mart'ta olayın meydana geldiği Mehmet K'nin evinde keşif yapmıştı. 16 Haziran'da tutuklu sanık, ev hapsi kararıyla tahliye edildi.

"İTİRAZ YERİNDE"

Aynı gün Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından karara itiraz edildi. Bunun üzerine 11. Ağır Ceza Mahkemesi, davayı incelemeye aldı. Mahkeme, itirazı yerinde buldu ve sanığın tekrar tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Mahkeme, bu kararında mevcut delil durumu ve sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate aldı. Ardından gece saatlerinde Mehmet K. ikametinde gözaltına alındı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...