Meteoroloji'den İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Meteoroloji'den İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı

YAŞAM Haberleri  / NTV

Hava durumu için Meteoroloji'den aktarılan son dakika haberine göre bugün öğle saatlerinden itibaren Trakya, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Beklenen yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel ve su baskınlarına karşı sarı kodlu uyarıda bulunuldu.

Marmara Bölgesi'nde, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova çevrelerinde öğleden itibaren kuvvetli sağanak öngörülüyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor.

ÖĞLE SAATLERİNDEN SONRAYA DİKKAT
Yağışların öğleden itibaren İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Bölgedeki hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeybatıdan orta kuvvette, yağıştan sonra hafif eseceği bekleniyor.

SEL VE SU BASKINI UYARISI
Kuvvetli sağanak nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

YURT GENELİNDE SON DURUM
Marmara'da Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya boyunca iki gün daha gök gürültülü yağmur geçişleri var. Sıcaklık ise 33 dereceye kadar yükseliyor. 

İç Anadolu'da kuvvetli sağanaklar çarşamba daha çok görülecek. Özellikle Çankırı, Yozgat, Sivas, Kayseri tarafında etkili olacak. Yıldırım riski de var. Eskişehir 27, Kayseri 29 derece.

EGE'DE YAZ HİSSEDİLİYOR
Ege'de yağış daha az olacak. Çeşme-Bodrum boyunca sahiler artık daha sıcak olmaya başladı. Muğla 34, Aydın 39 derece.

Akdeniz'de hava bunaltıcı, Mersin ve Adana'nın yaylalarında yağmur var. Güneydoğu'da güneş bol, gölgede Diyarbakır 35, Şanlıurda 36 derece.

Karadeniz'de Bolu, Kastamonu, Tokat boyunca yağmur yine şiddetli, dolu ve yıldırım riski var. Trabzon, Rize tarafında yağmur hafif. Zonguldak bulutlu, 25 derece. Doğu Anadolu'da yüksek sıcaklık sürüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...