Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sapından çekirdeğine… Her derde deva kiraz

Sapından çekirdeğine… Her derde deva kiraz

YAŞAM Haberleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte mutfağımıza giren meyveler de çeşitlendi. A, B1 ve C vitamini içeren, çok sevilen meyvelerden kiraz tam bir şifa deposu…

DUYGU YILMAZ

C vitamini içeriği ile cilt dostu olan kiraz, barındırdığı zengin minerallerle de vücudun su dengesini düzenler. Kabızlığı giderir. Peki en çok vitaminin sapında olduğunu biliyor musunuz?
¥ Kiraz sapları doğal bir idrar söktürücüdür.
¥ Börek taşı oluşumunu engeller.
¥ Vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.

ÖDEME BİRE BİR
¥ Zayıflamaya yardımcı olur.
¥ Vücutta ödem oluşumunu azaltır.
¥ Sakinleştirici özelliği sayesinde uykuya dalmayı kolaylaştırır.
¥ Ciltte oluşan sivilce, siyah nokta ve lekelere karşı etkilidir.
¥ Kabızlıkla mücadele eder.
İşte bu yüzden yediğiniz kirazların saplarını atmayıp kurutmanız gerekiyor. Biriktirdiğiniz kiraz saplarını güneş almayan bir yerde yaklaşık bir hafta kurumaya bırakın, sonrasında da hava geçirmeyen bir kavanozda saklayın. Kaynayan suda demleyerek tüketebilirsiniz.

BEBEĞİNİZE ŞİFA OLSUN
Kirazın kendisi ve sapının yanı sıra çekirdeği de oldukça faydalı. Kiraz çekirdekleri yeni doğan bebeklerin en büyük problemlerinden gaz sancılarını rahatlatmakta yardımcı oluyor. Bebeklerin gaz sancısını gidermek için, en iyi yol ayaklara veya karnına yapacağınız sıcak komprestir. Fırında ya da ütü ile ısıtabileceğiniz kiraz çekirdeği ısıyı uzun süre muhafaza edebiliyor. Isıyı da yavaş yavaş vererek bebeği sakinleştirip, rahatlatabiliyor.  İçerisinde kiraz çekirdeği bulunan bel bandı, patik, minder ya da yatak gibi ürünlerden satın alarak bebeğinizin daha huzurlu büyümesine katkı sağlayabilirsiniz. Ya da mutfağınızda biriktirdiğiniz kiraz çekirdeklerini koyabileceğiniz kalın bir kumaştan kese yapabilirsiniz.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...