Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son dakika: 3 ilde 6 yangın devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
Son dakika: 3 ilde 6 yangın devam ediyor

YAŞAM Haberleri  / AA/İHA

Antalya'nın 2, Muğla'nın 3 ve Tunceli'nin 1 ilçesinde orman yangınlarına müdahale devam ediyor. Bakan Pakdemirli, 111 yangının kontrol altında olduğunu, 3 ilde 6 yangının devam ettiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de devam eden yangınlara ilişkin son verileri paylaştı.

3 İLDE 6 YANGIN DEVAM EDİYOR

Pakdemirli, 28 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında çıkan 117 orman yangınından 111’inin kontrol altına alındığını açıkladı. Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz ve Milas, Tunceli'nin ise Hozat ilçelerindeki 6 yangın ise sürüyor.

Bakan Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "An itibariyle devam eden yangınlara 13 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası ile yaklaşık 4800 personel müdahale ediyor" ifadelerini kullandı.

Son dakika: 3 ilde 6 yangın devam ediyor

MERSİN'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Mersin'in Silifke ilçesinde 29 Temmuz'da sabah saatlerinde başlayan orman yangını, dün şiddetli rüzgar nedeniyle Gülnar ilçesi Dedeler Mahallesi sınırına yayılıp gece boyunca etkisini sürdürdü.

Alevlerin çeşitli noktalara sıçramasıyla bölgeye takviye ekipler yönlendirildi. Ekiplerin gün ağarıncaya kadar karadan müdahale ettiği yangın, uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.

Son dakika: 3 ilde 6 yangın devam ediyor

ANTALYA GAZİPAŞA YANGINI KONTROL ALTINDA

İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Küçüklü ve İnceğiz mahallerinde 30 Temmuz gecesi 3 farklı noktada çıkan yangına, helikopter, arazöz ve itfaiye araçlarıyla yoğun şekilde müdahale edildi. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gazipaşa yangınının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...