Zeynep’in ölümüne altışar yıl hapis talebi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Zeynep’in ölümüne altışar yıl hapis talebi

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet Takımı sporcularından Zeynep Aslan (32), geçen yıl 14 Ekim’de bisikletiyle antrenman yaparken kaza kurbanı oldu.

 Aslan’a, yol kenarında çalışma yapan kamyon ve iş makinesini sollayan A.Y. yönetimindeki kamyon çarptı. Sporcunun hayatını kaybetmesinin ardından üç aracın sürücüsü hakkında “bilinçli taksirle ölüme sebep olma” suçundan dokuzar yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Hazırlanan bilirkişi raporunda A.Y. asli kusurlu, park hâlindeki kamyonun şoförü İ.K. ile iş makinesi operatörü M.Y. gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle tali kusurlu, Zeynep ise kusursuz bulundu. Davanın son duruşması dün görüldü. Cumhuriyet savcısı, sanıkların ayrı ayrı altı yıla kadar hapisle cezalandırılması yönünde mütalaa verdi. Tutuksuz sanık A.Y, suçu olmadığını iddia ederek “Mecburen yol kenarında çalışma yapan araçların yanından geçtim” dedi. Zeynep’in ailesi buna tepki gösterirken hâkim duruşmayı erteledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...